Pages: 1 [2] 3 4 5 6   Go Down
  Print  
Author Topic: SFATURI PRACTICE  (Read 20317 times)
Corcodel
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 192


Nu-mi dati sfaturi!Stiu sa gresesc si singur.


« Reply #25 on: February 09, 2009, 02:26:18 PM »

Acum, vreau să ştiu cu ce scot eu mirosul de motorină din pahar fiindcă l-am spălat cu toate cele şi tot miroase ?!!!

Pene, spala-l cu benzina si cu siguranta n-o sa mai miroasa a motorina. Wink
Logged

penelopa
Guest
« Reply #26 on: February 09, 2009, 03:11:54 PM »

Da, Corcodele, şi-am să-l transform într-un cocktaill - Molotov să ţi-l arunc în ochi atunci când vei vrea să mă împuşti  tongue
Logged
simonaelena
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 1284


« Reply #27 on: February 09, 2009, 03:20:01 PM »

....... şi-i dau foc, nuuu?  Cheesy

Mai, nu m-am gandit la asta, dar e o idee, sa stii!
Logged

turturica
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 538



« Reply #28 on: February 09, 2009, 03:39:57 PM »

Ce bine era daca lacrimarea asta ajuta si la vedere Cheesy
eu am citit de curand ca ajuta si ochilor , dar nu mai stiu principiul ...
Logged

gabriela jalba
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 11286


PASCANI


« Reply #29 on: February 09, 2009, 08:31:24 PM »

Am studiat problema cu ceapa si ochii. Eu cind tai ceapa am un curent de aer care spala blatul ( e geamul deschis mai tot timpul ),eu fiind aproape de geam.
  Am o scula desteapta de taiat ceapa,cit de fin vrea muschiul meu,repede si in siguranta ca nu-mi ating unghiile.
              De aici incolo folosesc un satir cu lama foarte subtire (1mm),de inox. Totul toc(aresc) cu el.Avind lama lata,il ghidez perfect pe monturile degetelor,pazindu-mi manichiura.

PENE,mirosul nu exista ,daca nu mai e urma de substanta. Deci ,paharul ( daca mai e si de plastiiic!!!! cruce! ) mai are urme de motorina pe el.Pune-l la fiert in apa cu fosfat. Iese din el siii...Sau intr-o oala cu apa si cu concentrat de vase.
Logged

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=
penelopa
Guest
« Reply #30 on: February 10, 2009, 08:36:35 AM »

Paharul, Gabi, nu-i de plastic şi a mers metoda Carei: la MO cu apă + oţet.
Mulţam,  Cara!
Logged
cara
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 5160


Brasov


« Reply #31 on: February 10, 2009, 08:38:52 AM »

sa traiesti!  Grin
Logged

gabriela jalba
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 11286


PASCANI


« Reply #32 on: February 11, 2009, 08:59:20 PM »

Fiindca tot se vorbi mult de ceapa :
Ceapa inghetata va redeveni proaspata daca se va tine cateva ore in apa rece;
Foile de ceapa contin multe vitamine si minerale, nu le arunca, spala-le si adauga-le in mancare, apoi scoate-le dupa ce s-au fiert;
Pentru persoanele cu stomac sensibil, ceapa se poate lasa la macerat in ulei de masline pe timpul noptii si apoi poate fi utilizata a doua zi in salata sau mai poate fi „inmuiata’’ daca o introducem un timp intr-un recipient cu apa, sare si suc de lamaie.

                                                         sint luate de pe net, sfaturile
Logged

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=
penelopa
Guest
« Reply #33 on: February 12, 2009, 08:46:59 AM »

Pentru persoanele cu stomac sensibil, ceapa se poate lasa la macerat in ulei de masline pe timpul noptii si apoi poate fi utilizata a doua zi in salata sau mai poate fi „inmuiata’’ daca o introducem un timp intr-un recipient cu apa, sare si suc de lămâie
[/i]

.... bune idei, Gabi! Poate aşa voi suporta şi eu ceapa în salate  Roll Eyes
Logged
gabriela jalba
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 11286


PASCANI


« Reply #34 on: February 16, 2009, 02:02:54 PM »

Carnea:
 - carnea afumata se va muia usor ,daca se pune la fiert cu apa rece
 - carnea din supa,va fi mai frageda,daca in tot timpul fiertului,va avea infipta o furculita, sau daca se va freca cu o lingura de otet( sau o lingurita zeama de lamiie )
 - carnea cruda tare,se va muia 2-3 minute in otet sau se va freca toate bucatile cu otet
 
Logged

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=
diana
Guest
« Reply #35 on: February 16, 2009, 05:14:23 PM »

Apropo de carne: cum se fragezeste carnea de vita  Huh?:'( Pana acum n-am descoperit secretul si de asta o evit :'( ori astept sa vina mama la mine :-[
Logged
myky
Guest
« Reply #36 on: February 16, 2009, 05:33:53 PM »

diana, au dat fetele ceva sfaturi la 'retete de bucatarie"
 eu am descoperit o chestie f. misto, pun carnea la cuptor ( de craciun am preparat pt. parintii mei o bucata de 2kg de carne de vita},  condimentata in solutie de apa cu vin si putin ulei de masline, o las la cuptor pana scade aceasta solutie si ramane grasimea, mai intai fierbe si apoi se rumeneste.
 
Logged
gabriela jalba
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 11286


PASCANI


« Reply #37 on: February 16, 2009, 08:07:40 PM »

Diana, eu tocmai scrise-i!!! Supa e de vita,sau pasare. Metoda,aceeasi.
    Ca sa fie facuta,carnea se tine la cuptor, 1 ora/kg . Myky,se face fain,daca etansezi pe perioada de fiert,tava,cu folie de aluminiu.Nu ai nevoie de o cantitate mare de lichid. Dupa ce e facuta,partea de culoare se da repede"la gratar" - asta depinde de tipul cuptorului( eu am flacara de gratar in tavanul cuptorului)
Logged

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=
myky
Guest
« Reply #38 on: February 16, 2009, 08:12:13 PM »

asa am facut gabi, cu folie, ca era ditamai bucatoaia, si nu puteam sa o pun pe gratar, sa nu se usuce, stii ca am avut probleme cu ai mei, si trebuia sa aiba mancare  preparata pt. cateva zile, era de craciun si trebuia sa fie moale, nu uscata ( lor le-am lasat-o si cu putin 'sos' tocmai ca sa stea moale).
Logged
gabriela jalba
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 11286


PASCANI


« Reply #39 on: February 16, 2009, 08:25:37 PM »

Myky ,eu am pus in ghilimoate "la gratar" si explicind de ce. Deci,dau foluia jos,schimb focul pe "gratar" si am focul deasupra halcii de carne,care o aureste repede. Intorc carnea,o colorez si pe"dos" si gata. Eu am un cuptor de cel putin28 de ani.
Logged

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=
myky
Guest
« Reply #40 on: February 16, 2009, 09:42:14 PM »

aha, am inteles.
Logged
costieanuconstantin
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 1650


CODLEA


« Reply #41 on: February 23, 2009, 04:02:08 PM »

Ceapa nu ustura deloc daca o lasi o jumatate de ora - o ora in frigider la rece, eventual curatata si taiata  in apa rece Wink
mai fetelor !!!!!, dar rezerva de ceapa si lacrimi trebuie sa le aveti la indemana pt. a va arata drgostea ce-o purtati soacrelor d-niilor voastre  Grin Huh? Wink  :'( Cheesy
Logged
penelopa
Guest
« Reply #42 on: February 23, 2009, 04:17:50 PM »

Eu   "lăcrimez" de-atâta dragoste şi fără ceapă  Angry
Logged
gabriela jalba
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 11286


PASCANI


« Reply #43 on: February 23, 2009, 06:12:24 PM »

eu cu soacra-mea sint in relatii f. bune. Ultima data ne-am vazut in octombrie 2007,cind mi-am dus niste flori la ea la iernat. Sta la 200metri de mine....Si iarna asta am la ea,dar le-a dus fiu'su ca eu n-am avut timp.
Sfat practic : instaurati relatii de pace si prietenie la distanta. Schimbati amabilitatile prin intermediul fiilor lor !!!!Cu cit va vedeti mai rar si discutati mai putin,cu atit veti avea mai multa liniste in casa.
Logged

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=
myky
Guest
« Reply #44 on: February 23, 2009, 06:37:22 PM »

Ceapa nu ustura deloc daca o lasi o jumatate de ora - o ora in frigider la rece, eventual curatata si taiata  in apa rece Wink
mai fetelor !!!!!, dar rezerva de ceapa si lacrimi trebuie sa le aveti la indemana pt. a va arata drgostea ce-o purtati soacrelor d-niilor voastre  Grin Huh? Wink  :'( Cheesy
io cred ca ai facut o fixatie pt. subiectul asta. Cheesy

gabi, si la mine se intampla fix la fel, decat ca a mea e dusa rau, adica daca nu ii spuneam verde in fata ca nu o sufar nu scapam de ea, crede-ma ca limita mea de acceptare a fost fooooaaarte mare, urias de mare, neinchipuit de mare, pana cand am zis, GATA.
de atunci ne intalnim doar la nuntile copiilor ei. Grin Grin Grin Grin Grin Grin


PS. nu doresc nici celor care ma urasc, soacra ca a mea!
Logged
lala
Guest
« Reply #45 on: February 23, 2009, 07:01:15 PM »

vizitele scurte sunt cele mai placute!(referitor la soacra)
Si mai lasati ceapa..........ca am niste vecini care mananca o tona de ceapa pe iarna(sosulet...atata stiu)........de imi vine sa ma duc in lume ca tot timpul miroase si la mine a ceapa....si eu nu o suport din cauza de fiere :'( :'( :'( :'( :'(.......am ajuns sa urasc ceapa Angry Angry Angry Angry
Logged
gabriela jalba
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 11286


PASCANI


« Reply #46 on: February 23, 2009, 07:56:54 PM »

Doamne,ce sanatoasa e!!!! Si eu consum ceapa multa.40-50kg pe iarna....Imi pare rau ca nu pot minca cruda.
Logged

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=
lala
Guest
« Reply #47 on: February 23, 2009, 08:27:02 PM »

Doamne,ce sanatoasa e!!!! Si eu consum ceapa multa.40-50kg pe iarna....Imi pare rau ca nu pot minca cruda.
da stiu ca e sanatoasa,dar ce sa fac Huh? Huh? Huh? ???nu pot minca.......mor!!!! :'( :'( :'(
Logged
gabriela jalba
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 11286


PASCANI


« Reply #48 on: February 24, 2009, 08:02:06 PM »

Cules de dimineata de la TV :
La fiertul fasolelor,dupa ce aruncati apa a doua oara,puneti un cartof mare,curatat o data cu ele la fiert. La sfirsit aruncati cartoful. Cica asta rezolva problema gazelor.
Logged

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=
costieanuconstantin
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 1650


CODLEA


« Reply #49 on: February 24, 2009, 10:10:49 PM »

eu o rezolv simplu ;una capsula redigest inainte de masa
Logged
Pages: 1 [2] 3 4 5 6   Go Up
  Print  
 
Jump to:  




Powered by TotalMush ©