Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Gingko Biloba în grădini  (Read 1408 times)
GElax
Vizitator
*
Offline Offline

Posts: 361


« on: June 29, 2013, 09:33:26 PM »

Priviţi ce am găsit la acest user:
http://sentiklos.sunphoto.ro/Ginkgo_Biloba

Dumnealui este un domn de pe forumul eGrădini. Nu ştiu cum îl putem contacta, dar a obţinut Gingko Biloba aka Arborele Pagodelor din seminţe. De curios, mai are cineva, că spumeg de ciudă că n-am şi eu. E atât de... frumos!  Wink Cheesy Grin Smiley
 Angry Angry Angry Angry Angry
Logged

Viaţa fără un nimic ar fi un nimic şi nici nimicul nu ar mai fi.
zamfira
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 625


« Reply #1 on: July 03, 2013, 06:42:05 AM »

Gingko este un conifer cu frunze cazatoare si dioic, adica florile barbatesti sunt pe o planta, iar cele femeiesti pe alta planta. Deci exista copaci fete si copaci baieti. In unele orase, mai nou, s-au plantat "familii" de gingko, adica doi tinerei unul langa altul, ca sa poata exista polenizare (care se face prin vant). Tot la fel de adevarat este ca, in unele orase exista doar cate un exemplar foarte mare, condamnat la singuratate (cum ar veni un burlac sau o fata batrana). 
Gingko, fiind un conifer, nu face fructe, ci doar seminte, dar acestea sunt destul de mari, seamana cu niste corcoduse, adica au un invelis carnos-zemos. Sub un exemplar femeiesc, de obicei toamna, cad mii de astfel de seminte. Au un miros cam urat, deci nu se pune problema de a fi comestibile, dar, puse in pamant, incoltesc relativ usor.
Logged
GElax
Vizitator
*
Offline Offline

Posts: 361


« Reply #2 on: July 03, 2013, 12:32:33 PM »

Ştiu asta zamfira,dar vreau să spun: pe eGrădini, parcă un user cu avatarul gingko a mâncat frcutele, au miros urât dar sunt bune! Cică fac bine la sănătate şi nu glumesc, e adevărat. Eu oricum,vreau să ştiu, chiar dacă probabil nu o întâlnesc un Gingko, vreau să ştiu:
Dacă să zicem că aş lua o ramură, ar putea face rădăcini?
Logged

Viaţa fără un nimic ar fi un nimic şi nici nimicul nu ar mai fi.
zamfira
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 625


« Reply #3 on: July 03, 2013, 01:10:37 PM »

Exemplarele batrane sunt impresionante, cu adevarat monumentale, dar exista pe la noi. Si, mult mai des, poti intalni puiuti de Gingko in ghivece, pe la florarii sau in piete. Nu stiam ca se pot manca semintele, trebuie sa ma documentez. Despre crengute inradacinate...posibil. Poate cu putin ajutor din partea unor hormoni de inradacinare. Eu nu am incercat cu gingko. Merita incercat, daca iti doresti, dar, pentru o gradina obisnuita, este un urias. Desigur, ar ajunge la dimensiuni "incomode" in cateva sute de ani.
Logged
Ionela
Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 4068


"Domnule Dumnezeu, lasa-ma sa fiu eu!"


« Reply #4 on: July 04, 2013, 12:19:43 PM »

La Iaşi găseşti Ginkgo in grădina botanică, în zona cantinei studenţeşti a Univrsităţii Cuza, în curtea Muzeului de istorie naturală. Am senzaţia că toţi arborii sunt exemplare mascule. Din pricina mirosului  Shocked
Logged

"We're not broken, just bent and we can learn to love again!"

einsteinitza
Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 18415

Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie


« Reply #5 on: July 07, 2013, 09:26:22 AM »

Ce conteaza pe ce forum activeaza nu stiu cine? Si ce inseamna saq il contactam? In grup? Cum sa il contactam si de ce?
Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  
Powered by TotalMush ©