Youtube filmari interesante si educative

Started by yorasta, February 23, 2012, 11:52:52 PM

Previous topic - Next topic

yorasta

pai mergi acum pe un lac si iti strangi bidoane sa iti faci casa , cum va arata acel lac dupa ce ai adunat toate bidoanele?

einsteinitza

In primul rand ca solutia, dupa mintea mea, nu e sa avem mai multi gunoieri, nici pe departe.  Daca le strang inseamna ca sunt un fel de gunoier, deci ca asta ar lipsi ca sa se stopeze fenomenul.
In al doilea rand, acelasi lucru pe care il obti cu sticle il obtin cu pamant cu paie, sau pur si simplu cu lut, sticlele alea nu tin loc de nimic, doar pun nisip in ele, dar nu formeaza nici o structura nici un liant, din contra. Ma intreb ce se intampla la uscarea pamantului dintre sticle, in zilele extrem de secetoase, fiindca pamantul ala nu adera la suprafata plasticului.
O structura de lemn e necesara, pentru rezistenta, altfel iti cade casa-n cap, deci grinzi de lemn sunt necesare. Apoi o tencuiala ,din cate vad de ciment, acoperis, geam, usa. Aelasi lucru fac cu paie si lut, mai sanatos, ca nu bag deseurile de plastic in ziduri. Si costurile sunt aceleasi. Sticlele alea nu inlocuiesc nimic.
Iar in ceva timp., cand cineva se hotaraste sa darame casa, reapar, asa cum apar pe lacurile de care vorbesti. Deci, nu ai rezolvat nimic.
Mai bine s-ar pune o taxa pe sticlele aduse, sau s-ar trece din nou la sticla dar putin porbabil.
Solutia dupa mine nu e sa le ascunzi, ci sa le reduci si colectezi.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

yorasta

da e adevarat ca ar fi mai bine sa le recoltezi dar romanu pana nu primeste bani nu recolteaza si acum sa te intreb si eu ceva - cand mergi la padure spre exemplu si iti strangi gunoaiele aia te face gunoier? chirpicii de care vorbesti nu se usuca? poate ca si u ai dreptate ca nu pare chiar sigura casa din bidoane dar totusi pana nu se incearca nnu avem incredere nu?

Radu

Sunt perfect de acord cu Es.
Plasticul ramane plastic, e o ironie (ca sa fiu gingas  ;;) ) sa pretinzi ca faci ecologie construind din asa ceva.
Mai ales ca, observati in filmulet, astfel de constructii sunt asociate cu populatii necajite.
Adicatelea, eu produc niste nemernicii de sinteza, nu am ce face cu ele, ma incurca imensa masa de ambalaje, vreau sa scap de ele si ... si le spun altora ca e misto sa-si faca locuinte din gunoiul meu. Nu e ok.
Chirpiciul are defectele lui, dar daca izolatia e buna, paianta noastra traditionala e sfanta. Proprietatile izolatoare sunt peste ale caramizilor. Rezistenta la diferentele de temperatura de asemenea... nu mai vorbesc de cutremure.
As fi curios ce ar spune un japonez daca i-as propune sa-i vand ambalaje de plastic ca sa-si faca o casa.  :D :D :D

einsteinitza

Yorasta, da, chirpiciul se usuca, dar fiind un amestec de pamant cu paie este compact, nu se desface. E acelasi material, omogen. Pe cand chirpici cu sticle de plastic, pamantul nu adera la plasticul ala lucios, si acolo la contact apar probleme. Tencuiala ascunde problema.
Gunoier am spus i sensul ca solutia nu e sa fie mai multi oamenii care aduna gunoiul lasat de altii.Nu in asta consta metoda mentinerii mediului curat. Daca eu strang sticlele altora. Asta ma face gunoier, dar nu in sens peiorativ, ci ca actiune in sine.
Ca si cum as spune ca , asociind, curatenia din statia de autobuz tine de oamenii care strang hartiile de jos, sa fie cat mai multi, nu de gasiea de metode pentru educarea oamenilor sa nu mai arunce hartiile pe jos.
Curatenia se obtine nu prin gasirea de metode de utilizare a gunoiului aruncat, ci prin metode de a face pe fiecare sa nu-l mai arunce.
Bun, facem multe case din peturi, pentru saraci,de unde le luam?
Eu nu zic ca e sigura sau nu, neaparat, dar care sunt avantajele folosirii lor? Ca le strangem de pe malurile lacurilor unde sunt cu sutele? Nu-i mai bine sa facem ceva sa nu ajunga acolo?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gabriela61

tatal meu citeste zilnic ziare (cam trei) si va dati seama ca se aduna.La un moment dat am incercat sa gasim un centru de colectare al hartiei si sa le ducem.Si acum sa va spun ce am gasit.Un centru care le-ar fi primit dar sa le ducem noi si eventual sa le dam ceva ca le primesc.Eu consider ca statul roman prin structurile sale de conducere nu a luat in calcul si adunarea deseurilor.Acel minister al mediului este numai un motiv de creare a unei structuri de conducere cu multe ramnificatii dar care nu au nici o treaba cu mediul si dezastrul produs de oameni in natura.Afacerea este aici cu autorizatiile unele mai stupide decat altele pe care trebuie sa le platesti de unde traiesc si se inmultesc ei restul....apara-ne Doamne.Si trebuie o lege clara care sa fie aplicata.Sa nu mai arunci gunoaie pe malul apelor la marginea padurilor peste tot pe unde treci.Am avut la bloc un vecin,tanar,cu copil mic(facea foarte mult caz de sanatatea lui),lucra in sistemul sanitar si dimineata cand pleca la serviciu avea cate o cutie de carton in mana cu gunoi pe care o punea linistit in gradinuta blocului unde noi aveam flori iar containerul de gunoi era la 30m dupa coltul blocului.La educatia omului lucrezi cand il atingi la buzunar.

anasstasia

Adica le duceati hirtie pentru reciclare si trebuia sa dati si hani? Hai ca-i hilar! +hypno

einsteinitza

Gabriela, eu am pus niste filmulete la Permacultura, cum sa faci un strat pe pat de ziare.
Ziarele se degradeaza in timp si formeaza compost care furnizeaza hrana legumelor de deasupra. Simplu, sau mai simplu, iti faci o lada de comopst, ziarele alea sunt materie prima foarte buna.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

claude

Intrebare poate stupida, dar mai bine sa fiu proasta doar pana intreb decat sa tac si sa raman asa  :D :  Plumbul continut in cerneala tipografica folosita la ziare nu dauneaza solului sau noua, prin consumul de legume care l-au absorbit?  ???   Sau e in cantitate prea mica incat sa fie luat in seama?
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

anasstasia

Dar eu citisem sau era intr-un documentar (nu mai stiu insa unde), ca sint permise doar cartoanele fara scris, poze, tocmai din cauza cernelei de tipografie.

anasstasia

"To minimize toxins, avoiding cardboard with a lot of printer's ink is a good idea. Dull cardboard (pizza boxes, moving boxes) is better than shiny or glossy cardboard (usually seen in electronics packaging). Remove any packing tape before using the box. You could also use a thick sheath of newspaper (without the shiny ad pages). "
http://www.appropedia.org/Beginners_permaculture_garden

Dar oricum, ziarele vad ca sint luate in calcul...

claude

"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

einsteinitza

Astea sunt teorii de pe vremuri, acum cerneala nu prea  mai are toxine,si de foarta multa vreme nu mai cse foloseste cerneala cu plumb. Camm 95 la suta din cerneala e vegetiala, problema ar fi mai degraba inalbitorul dar la ziare nu e foarte mult folosit.
In general,e xista o campanie [entru cititul presei pe internet, tocmai din motivul cantitatiimari de hartie inghitite de ziare, care de fapt sunt d eunica folosinta, le citesti si le arunci in decurusl unei ore.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

trandafira

Am ales acest topic pentru filmari interesante.
Cautand eu incolo si incoace prunul renglot,am dat de nea Sorel care a avut prun pentru "rengloate" la vanzare, dar stocul s-a epuizat, in schimb  are o poveste cu un sarpe:
http://neasorel.sunphoto.ro/Sarpele

Felix

"Simplicity is the ultimate sophistication" - Leonardo Da Vinci