Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Miltassia  (Read 1715 times)
vikcelmic
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 386


« on: February 24, 2011, 03:47:04 PM »

  Este un hibrid intergenetic Brassia cu Miltonia (Brs & Milt).
  O orhidee usor de ingrijit, se inmulteste foarte repede, poate produce pana la 20 pseudobulbi intr-un an, dupa marturiile unor crescatori.
  Adora lumina, dar se dezvolta bine si la semiumbra. Asta vara eu am scos-o afara pana pe la inceputul lui septembrie, am ferit-o de soare si s-a dezvoltat bine. A produs vreo 5 pseudobulbi. Suporta temperaturi minime de 12 grade, 25 grade maxime.
  Substratul trebuie sa fie mereu umed, nu ud, in perioadele de crestere. In perioadele de rapaus vegetativ, trebuie lasat sa se usuce intre udari. Supraudarea duce la putrezirea radacinilor. Este o orhidee care suporta deficitul de apa, atata doar ca bulbii se zbarcesc putin, iar frunzele cresc incretite si nu-si mai revin. Nu trebuie totusi exagerat.
  Se fertilizeaza moderat, ca la toate plantele,  in perioada de crestere.
  Dupa ce se trec florile de pe tije, acestea din urma trebuie taiate pentru ca nu mai apar alti boboci ca la phalaenopsis, de exemplu. Tijele apar dupa ce s-a terminat cresterea frunzelor, dar inainte ca pseudobulbii sa se formeze/sa se umfle.
  Inmultirea se face prin divizarea tufei, dar nu se recomanda, "inghesuiala" radacinilor ajutand producerea de cresteri noi. Plus ca se pierde din frumusetea tufei.
  Substratul folosit este unul care retine apa, dar care ramane totusi aerat. Este format de obicei din scoarta, muschi sphagnum, dar Miltassia se preteaza foarte bine si la hidrocultura.
Aceasta este Miltassia mea reinflorita acum cateva zile, nu stiu care-i denumirea exacta.
 
Are un miros condimentat, nu stiu sa-l definesc exact, poate alti posesori il explica mai bine. Mirosul se simte mai mult , de fapt numai in perioada zilei cand primeste lumina.
Logged

einsteinitza
Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 18415

Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie


« Reply #1 on: February 24, 2011, 04:11:17 PM »

Interesanta chestia cu mirosul, de ex zygo miroase doar dimineata.
Logged

vikcelmic
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 386


« Reply #2 on: February 24, 2011, 05:38:43 PM »

Orhideele si nu numai, produc parfum in perioada zilei in care polenizatorii lor ar fi activi. Cum producerea parfumului consuma energie, se spune ca planta l-ar produce exact atunci cand vine polenizatorul, tocmai pentru minimalizarea consumului de energie si obtinerea efectului maxim.
Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  
Powered by TotalMush ©