Fito-Farmacia

Started by cara, May 08, 2007, 09:08:23 PM

Previous topic - Next topic

gabriela jalba

Eu mor cind vad ce nume are topicul asta!!!! >:( >:(!!    Intotdeauna ma gindesc ca aici tre' sa gasesc leacuri din plante  pt tate vietuitoarele!!!!  Cind colo,dau peste chimicale pt plante....daca n-are nimeni nik impotriva, botezati-l fetelor altfel!!!( Diana, Cara,...)...ziceti-i OBLOJALA PT PLANTI  ( traduc :medicamente pt plante )
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

cara

ca sa nu mai inselam asteptarile gabrielei, am re-denumit topicul.  :D :D :D

gabriela jalba

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

larisa

de asta ma uitam eu ca mita-n calendar si ma gindeam ,cind s-au scris 3 pagini si eu nu am citit niciuna

Codruta

Imi spuneti va rog cum se prepara omite; ce cantitate la cata apa?

Cate tratamente se aplica la plante ca sa fi sigur ca ai scapat de belele? Eu le-am facut 2, cu substante diferite si totusi unele din plante inca nu arata bine. Azi am facut al treilea tratament. Am inteles ca tratamentele se fac pana nu mai vezi insecte dar eu nu am reusit niciodata sa vad nici o insecta asa ca nu ma pot lua dupa asta. In plus daca nu e vorba doar de insecte ci de mucegai sau mai stiu eu ce tot nu stiu de cate tratamente e nevoie.

Fleurf

  Da de ce vrei tu sa scapi de toate belelele? Mai lasa acolo una doua sa avem subiecte de discutie si sa ne dam cu parerea :D Serios vorbind, doar daca faci tratamente continuu respectand perioada la care trebuie repetat- teoretic vorbesc. Practic- nu am reusit niodata  de cand am cercelusi sa scap de musculia, dar recunosc ca mereu a trecut mai mult timp de cat trebuia intre 2 stropiri.

Codruta

Daca bine imi amintesc cam la toate zice ca se repeta dupa 7-14 zile. Asta inseamna ca teoretic 2 stropiri ar trebui sa fie suficient? Iar daca o stropire se face cu un amestec iar a doua cu un alt amestec atunci care termen sa-l respect? ???
Cat despre subiecte de discutie mai bine ne laudam cu florile noastre decat sa ne plangem de boli ;D

Fleurf

  Asa cum scrie pe ea. Daca prima are efect 7 zile, dupa 7 zile faci alta stropire care va dura 14 sa zicem. Dupa ce au trecut 14 zile stropesti iar si tot asa tot timpul...

ionut

dupa cum bine se intreba cineva nu toate pesticidele sunt compatibile unele cu altele,si rezultatele pot fi altele decat cele scontate,exista un tabel al compatibilitatilor dintre pesticide dar nu stiu pe unde l ati putea gasi,pt.stiinta dvs atunci cand adaugi un pesticid intr o solutie cu alt pesticid si acesta se "branzeste"(precipita) atunci cele doua nu sunt compatibile

costieanuconstantin

normal ar terbui sa scrie pe eticheta despre compatibilitatea intre diferite substante

ionut

sunt atatea pesticide omologate a fi folosite in Romania si acum probabil in UE)ca ar trebui o eticheta cat o teza de doctorat :D :D :D

Codruta

Am folosit pana acum doar amestecuri recomandate de altii iar de branzit nu s-a branzit nici unul. Problema e urmatoarea:
- am folosit topsin + talstar. La topsin pauza e 14-18 zile iar la talstar e 7 zile.
- al doilea tratament l-am facut dupa 7 zile cu dithane + nissorun. La dithane pauza e 8-14 zile iar la nissorun 7 zile.
Se recomanda sa nu se foloseasca de doua ori acelasi acaricid sau nu mai mult de 2 ori. Atunci cum ar trebui sa fie corecta schema de stropire?

myosotis

Codruta, inteb si eu, de ce anume sufera plantele? Nu ca as sti vreo schema minunata, dar poate te pot ajuta cu ceva.

Codruta

Daca as sti si eu de ce sufera ar fi mai simplu...dar nu vor sa-mi spuna ;D
Cred ca e vorba de acarieni dar sigur nu stiu. Cert e ca am plante bolnave in toate camerele si se manifesta diferit;
- muscatele au avut frunzele pline de "cerculete" (parca manca cineva din frunza dar nu complet, adica cerculetele se vedeau pe ambele parti ale frunzei dar nu era gaura - sunt poze in albumul meu), apoi se ingalbeneau.
- portocalul avea aceleasi "cerculete" dar si multe frunze care se faceau maro in varf, se ingalbeneau doar putin si cadeau.
- hibiscusul la fel.
- la abutilon nu am vazut "cerculete" dar se chirceau frunzele, se ingalbeneau si cadeau.
- anthurium avea pete galben roscate pe frunze si niste dungi roscate parca ar fi taiat cineva in frunza. Aceleasi dungi le au si unele orhidee.
Cam asta ar fi in mare.

myosotis

Uite ce cred eu:
- muscate si hibiscusi -cerculetele seamana cu 'rugina' - se trateaza prin ruperea frunzelor si arderea lor sau distrugerea plantelor puternic afectate. Chimic- se stropesc cu fungicide pe baza de sulf, dar musai la o temperatura mai mica de 27C;
- portocal - probabil cerculetele sunt tot rugina; caderea frunzelor poate fi provocata de prea multa apa (printre altele). Citricele se uda numai cand pamantul este uscat. Au nevoie de umezeala in aer si un loc foarte luminos, insorit. Maronirea varfului frunzelor poate fi data si de lipsa de potasiu (K). Citricele au nevoie de ingrasaminte specifice saptamanal.
- abutilon - e posibil sa aiba acarieni. Se observa panzele cu ochiul liber atunci cand pulverizezi un jet f fin de apa pe planta.
- dungile roscate nu stiu ce sunt, ca nu le-am mai intalnit. Ma mai documentez.


Codruta

Of doamne, unii fac colectii de plante eu fac colectie de boli :'(
Sti cumva care din ele (sau o fi alta) are orhideea mea? http://codruta.sunphoto.ro/orhidee_cu_prob/OVNLQOOETMVNERZHZAR
Avea o singura floricica si a pierdut-o. Frunzele toate arata rau dar 3 sunt ofilite rau de tot.
Pentru bolile enumerate de tine sunt bune tratamentele pe care le-am aplicat? Si cat sa mai continui cu tratarea?
Nu am sa fac nici o poza cu dungile roscate; se pare ca am indepartat toate frunzele care aveau asa ceva.
Voi incerca sa vad ce pot folosi pentru portocal.

myosotis

La orhidee nu mi se pare nimic in neregula la frunze. Nu vad radacinile cum arata. Ca regula generala, la Phalenopsis, daca radacinile sunt verzi, planta e ok. Frunzele se mai ingalbenesc din cand in cand, dar rar. Sa nu cumva s-o fi omorat cu apa. Ii trebuie apa cam o data la saptamana, sau chiar si mai rar. Verifica si vasul in care sta, sa nu aiba apa in el, adica sa nu stea ghiveciul in apa.
Cu tratamentul ce l-ai aplicat, parerea mea este sa nu faci mai mult de doua tratamente consecutive la distanta de o saptamana sau cat scrie pe plic. Astepti si vezi ce se intampla. Nici prea multe otravuri nu sunt bune.

Codruta

Marginile frunzelor ingalbenite avand si ceva puncte mai inchise la culoare sunt normale la orhidee? Stiu ca phale are cate 4-5 funze; unele cresc unele se ofilesc. Atat doar ca a mea are prea multe frunze ingalbenite iar cele care sunt inca verzi nu arata prea bine si au marginile asa cum am zis mai sus. Radacinile nu le prea pot vedea ca e in ghiveci de ceramica. Cele de la suprafata doar una e verde restul par cam uscate. Am orhideea de prin iunie anul trecut, sta pe pat de pietre umede, o ud o data pe saptamana prin scufundara ghiveciului in apa. A facut si o tija laterala dar a avut doar un boboc. Floarea a cazut acum cateva zile dupa cam 2 luni de viata.

Vreau sa va intreb daca a folosit cineva Halamid pentru stropirea plantelor? Se pare ca e un dezinfectant general si se foloseste in o multime de domenii inclusiv in acvarii si havuze.

myosotis

Codruta, iti scriu la bolile orhideelor, ca deja am iesit din subiect.

opiadc

     Cred ca aici e cel mai potrivit sa va intreb daca stiti de ce turba pe care  am pus-o gardeniei si anthuriumului face pe deasupra ca un fel de mucegai alb;arata ca bruma care cade toamna tarziu!
     Puteti sa-mi spuneti daca e cazul sa-mi fac griji si cum sa scap de el?
                 Multumesc!

cara

si la mine se itampla la fel. din cand in cand iau stratul superficial si-l arunc, inlocuiesc diferenta si de la capat ;D

Codruta

La fel fac si eu ca si Cara si cu toate ca stiu ca asa se intampla tot imi fac griji ca e mucegai. Dar degeaba am curatat si apoi am lasat sa se uste pamantul la suprafata ca tot a aparut.

gabriela jalba

Sigur e mucegai???? Eu zic ca-s saruri!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

opiadc

       apoi io nu stiu ce-i, de-aia intreb! am zis ca arata ca mucegaiul;nu stiu la ce saruri te referi, gabi!

      si eu tot metoda asta cu schimbatul pamantului de deasupra am adoptat-o, dar ma gandeam ca se poate face ceva sa nu mai apara!

martipan

Daca "mucegaiul" e alb-galbui,atunci si eu zic ca sunt depuneri de saruri din apa cu (,) care se uda plantele...mie si la cactusi,unde deasupra am nisip,mi-a aparut).Singurul lucrfu care se poate face e schimbarea apei cu una minune  :D  sau schimbarea din cand in cand a pamantului de la suprafat.