Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: Faina si Painea noastra cea de toate zilele.  (Read 10463 times)
Mosu Tuti
Crin
****
Offline Offline

Posts: 107

Iacobeni


« Reply #50 on: September 20, 2009, 10:14:30 PM »

Buna seara. Adevar graita-i domnule. Nici noi nu dorim o masa sterila sau naturista, dar ceea ce se poate aditiva cu vitamine, fibroase si saruri minerale, fara un efort deosebit, merita incercat. Nu cred ca voi renunta niciodata la fripturica in sange, la slaninuta cu palinca, sau la sarmalutele cele ce plutesc intr-un sos rosu, condimentate cu un ardei iute. Acum cateva zile am vazut la TV o nutritionista cera facea apologia mancarurilor sanatoase dar avea frigiderul plin cu sosuri si adausuri alimentare la tub. Prefer ca in loc sa iau vitamine (una pe zi) sa mananc un mar sau o pruna. Iubesc parjoalele moldovenesti dar nu mananc hot-dog. Prefer painea aditivata cu tarate decat painea alba de la brutarie. Voi reduce ( pe cat posibil zaharul si il voi inlocuii cu miere. Nu se poate face insa crema de tort cu miere. reduc toxinele in mod rational nu incerc sa fiu absolutist. Prefer, asa cum am spus, slana cu paine decit mititei de la restaurant, si nu din zgarcenie, din precautie. Eu nu stiu din ce este facuta painea de Graham, dar am inteles, in linii mari ca este o paine cu mai multe tarate, Dumneata ai reusit sa ma lamuresti. Am un prieten care are servis pentru masini de facut mezel din cel fin, dar el nu manainc decit carne ne tocata. Voi stiti ce se baga in carnea tocata ? si cand te gandesti ca sunt salamuri care costa sute de mii, prefer mai putina carne dar pulpa si muschiulet, ne congelat, daca nu gasesc, tragem o friptura de pitioci cu mujdei de moare lumea. Nu cu Ketch-up chiar daca este de la Dr. OTTKER. Dar decat o prajitura de la coferarie, prefer (pana la urma) o bucata de paine goala. Asta este motivul pentru care doresc sa imi fac viata cat mai usoara si mai placuta. Cu stima, Mosu Tuti.
Logged
einsteinitza
Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 18415

Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie


« Reply #51 on: January 20, 2013, 08:46:29 AM »

Am recitit topicul intamplator, un topic deschis de un om deosebit.

Ar fi pacat sa intre in uitare.
Eu vreau in primavara sa imi construiesc un cuptor de paine/pizza langa gratar, fiindca am acolo o parte laterala folosita in prezent ca un fel de masa.
Ma intreb din ce sa fac cuptorul, din piatra -ce fel de piatra- , din pamant din caramida samota acoperita cu pamant....sunt variante  si nu stiu ce sa aleg. Am gasit o firma care face usi bune si frumoase, mari, acum imi trebuie solutia pentru cuptor.


Am gasit aici un exemplu, nu prea inteleg ce feel de material e carpa aia si daca ramane sau nu pe loc.
http://www.thefreshloaf.com/node/31053/building-our-own-clay-oven


Sau instructiuni in pozele de aici
http://www.flickr.com/photos/technopeasant/sets/72157615500912591/
 Imi plac mult astea de pamant, se construiesc mai usor, insa trebuie sa aiba un acoperis ca sa nu fie distruse prea repede de ploi. Sau se pot tencui. Imi aduc aminte ca la tara astea de pamant se faceau sub aplecatoare, ca sa poti lucra si pe vreme rea si nici sa nu se strice cuptorul.
Logged

Mihai
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 2747


Gradina nu are nevoie de mine,eu am nevoie de ea.


« Reply #52 on: January 20, 2013, 03:32:04 PM »

Sa-ţi raspund,să nu-ţi raspund.........
La primul link pe care l-ai pus se intampla in felul urmator:carpa aia si lemnele vor disparea in momentul in care vei face focul.Ele nu au decat rolul de a sustine constuctia
pe o perioada determinata.Mai pe romaneste sunt un fel de proptele Cheesy
Cuptorul din al doilea link e cumva ,mult prea modern pentru ce ai tu acolo.Cred!
Logged

einsteinitza
Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 18415

Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie


« Reply #53 on: January 20, 2013, 06:14:06 PM »

Da, asa ma gandeam si eu. Undecided

Si mie mi se pare mai potrivita prima varinata, mai ales ca ar fi in acelasi loc cu gratarul de piatra de rau, trebuie un material care sa mearga cu ala. Totusi, la cel de lut ii trebuie acoperis, parca nu ar arata bine.
Logged

gabriela jalba
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 11421


PASCANI


« Reply #54 on: April 17, 2019, 06:22:41 PM »

https://livetrending.ro/painea-din-comert-cum-ne-imbolnaveste-lent-dar-sigur/?fbclid=IwAR3FqJpluTUfJXaTuU0BOKbvm48c-O8HHZP_2_Cdn3mV5aLljlQS5pgGWJo
Logged

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=
Pages: 1 2 [3]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  




Powered by TotalMush ©