Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Username: Password:
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 121   Go Down

Author Topic: Retete "Papa bun"  (Read 453942 times)

eu

  • Lalea
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 61
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #200 on: December 09, 2007, 01:07:21 PM »

Multumesc frumos draga Cara.
Am sa le incerc, si sper sa-mi reuseaca la fel de bine ca la tine  :D
Logged

alina1313

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #201 on: December 14, 2007, 11:03:15 AM »

Nu va imaginati ce foame mi s-a facut cu toate retetele si pozele astea!!!  :'(
Am vazut cateva retete cu spanac. Imi place foarte mult spanacul, insa n-am descoperit inca o varianta "comestibila" pe timpul iernii. Am incercat si la borcan, si o varianta de spanac congelat... da' parca n-au niciun gust. E cineva care a gasit spanac congelat/conservat care sa aiba gust de-adevaratelea?
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11663
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #202 on: December 14, 2007, 11:05:50 AM »

Trebuie sa te dezamagesc...nu!!!! Nici eu nu am fost multumita de spanacul congelat..
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

alina1313

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #203 on: December 14, 2007, 12:03:00 PM »

Vorbeam mai devreme cu o colega care mi-a spus ca ea il cumpara in sezon, il curata si il pune la congelat... Poate o mituiesc sa imi dea si mie o punga-doua  ;)
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11663
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #204 on: December 15, 2007, 11:11:49 AM »

Pentru prima data,ieri am facut sushi.Nu e greu si puteti incerca cu curaj!!!

[attachment deleted by admin]
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Myrela

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 665
  • Lechinta jud. B-N
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #205 on: December 15, 2007, 12:31:06 PM »

Gabi eu am curaj da' n-am reteta.Te rooooooooog ,imi lasa gura apa
Logged
http://myrela.sunphoto.ro/
Din IUBIRE ne nastem, pentru IUBIRE traim, doar cu IUBIRE ,,plecam,,.

floare mica

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 423
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #206 on: December 15, 2007, 02:17:18 PM »

Vreau si eu retetaaaaaa... :P trebuie sa-mi pun iar poza ?  :D :D :D
Logged

carmenn

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #207 on: December 15, 2007, 02:31:23 PM »

fetelor, spanac gasiti inca in piata dc dati o fuga, si timpul va permite...
cat despre sushi...reteta, reteta...arata grozav  ;D
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11663
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #208 on: December 15, 2007, 04:52:02 PM »

In primul rind trebuie sa ai"carpetica" aia de rulat sushi.Apoi,foile de alge. In pachetul care l-am avut eu,au fost parca 11-12 foi...Spalat,fiert ,spalat, scurs ,cam 150gr. orez. Dupa atita spalare!!! nu ingrasa si nici boabele nu se lipesc.Ies cam 2 suluri de sushi.Am avut si un borcanel de ginger murat. In mijloc:somon afumat sau un file de peste fara oase,fiert..,sau...eu neavind niciunele,am pus cabanos la un sul,iar la celalalt un salam de piept de pui.
      Orezul se asezoneaza dupa gust cu sare(vageta;magi secretul gustului;knor...),piper.Apoi pe carpetica ,asezati foia de alge,cu marginea la marginea dinspre voi.Intindeti in strat de aprox 1cm orezul,dar lasati ultimii 4 cm de foaie neacoperiti. Peste orez am pus ginger,dupa care in marginea dinspre mine,am pus mezelul si fisii de ardei gras crud rosu,galben,verde. Am inceput rularea cu grija si presind usor. Carpetica va conduce !!!.Nu va mai ramine decit sa-l taiati !!!Merge mai bine taiat cu un cutit cu zimtisori.
   Asa am procedat pt primele doua rulouri;apoi am adaptat gustului meu cu chestii ceva mai picante !in loc de ardei crud-gogosar in otet sau castravecior;nu am mai avut ginger,am dat cu un mustar cu boabe, iute. A iesir OK!!! si s-a topit urgent!!!!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #209 on: December 15, 2007, 05:54:35 PM »

dupa explicatii e mai greu de facut sushi daca n-ai incercat niciodata, asa ca va pun niste poze, ca sa va usurez munca daca chiar vreti sa incercati.
deci aveti nevoie de

Makisu, adica acea "carpetica" din bambus de care va zicea gabi, pentru rulat:

[attachment deleted by admin]
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #210 on: December 15, 2007, 06:27:25 PM »

urmeaza orezul, care se pregateste cum a descris gabi.
peste el eu pun un "sirop" de otet:

2 linguri de otet de orez (sau otet comun)
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare

pe makisu se aseaza foaia de nori apoi orezul, in strat de cca 1 cm.
se "zgarie" orezul cu o scobitoare in linii paralele orizontale si verticale si se toarna otetul. (santurile acestea ajuta la dispersia otetului)
apoi se umple cu ce vreti voi.
eu cel mai des fac sushi vegetarian, caci ai mei asa vor, adica umplu cu fasii de ardei, de castravete, de morcov, etc.
pentru ei stropesc cu sos de soia iar pt mine cu wasabi. un sos foarte iute din mustar si hrean, caci adevaratul, originalul wasabi e atat de scump incat putini l-au gustat vreodata!

pentru cultura noastra generala, asa arata wasabi japonica:


[attachment deleted by admin]
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #211 on: December 15, 2007, 06:32:25 PM »

pe urma aveti nevoie de nori, foile acelea de alge deshidratate cu care se inveleste ruloul:


[attachment deleted by admin]
Logged

myky

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #212 on: December 15, 2007, 06:41:55 PM »

si putin somon fume sau crud .
si daca nu aveti de unde sa faceti rost de chestia aia verde (care mie nu-mi place) puteti sa rulati in lipie libaneza.
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #213 on: December 15, 2007, 06:53:23 PM »

puteti sa nu puneti foaia de nori daca nu va place, si atunci pe makisu puneti o folie, pe folie un strat de susan, peste susan puneti orezul si rulati. e foarte bun si asa.
sau pe jumate puneti susan si pe jumate boia de ardei (iute! :D) (pe lungime, in sensul de rulare, ca sa iasa bicolor)
Logged

Myrela

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 665
  • Lechinta jud. B-N
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #214 on: December 15, 2007, 07:20:53 PM »

prin fundatura asta de tara sigur nu gasesc nori, dar e bine ca se pot inlocui,la nevoie.
multumesc fetelor,va raman datoare
Logged
http://myrela.sunphoto.ro/
Din IUBIRE ne nastem, pentru IUBIRE traim, doar cu IUBIRE ,,plecam,,.

floare mica

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 423
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #215 on: December 15, 2007, 08:06:27 PM »

Multumesc si eu pentru reteta.  :-*
Cite foi sunt in pachetul de Sushi nori si cit costa ?
 
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #216 on: December 15, 2007, 08:49:42 PM »

plicuriel pozate de mine au unul 10 buc si celalalt 5 bucati. dar de pret habar nu am.... ::)
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11663
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #217 on: December 16, 2007, 01:24:32 PM »

Super ideea cu bradutul din kiwi!!!!!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

myky

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #218 on: January 05, 2008, 03:57:49 PM »

tortul buturuga din noaptea Anului nou


[attachment deleted by admin]
Logged

Nicol Caloian

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3190
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #219 on: January 06, 2008, 03:17:12 PM »

Ca sa intelegeti de ce vreau si eu sa ma laud trebuie sa va spun ca sunt o adevarata catastrofa la facut prajituri. Cu toate astea m-am straduit si i-am facut fetei mele (cea mica), pentru ca o cheama Ioana, un tort de ftucte. Cer ingaduinta pentru aspect care nu este chiar asa cum mi-am dorit!

[attachment deleted by admin]
Logged

vernil

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #220 on: January 06, 2008, 03:27:22 PM »

Arata super si in mod sigur este si bun, racoros! Mi-ai facut pofta, ar trebui sa fac si eu unul ... dar mi-este lene ... mare ... Rusinica  ::)
Logged

Nicol Caloian

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3190
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #221 on: January 06, 2008, 05:44:40 PM »

Vernil, daca mie mi-a reusit la tine probabil ca va fi exceptional. Reteta este din "Practic in bucatarie".
Floare mica, sunt convinsa ca cel cu piersici are o savoare deosebita.  In curand va vi si ziua fetei cele mari si am sa incerc sa-l fac si cu piersici (reusita m-a stimulat).
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11663
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #222 on: January 06, 2008, 08:55:15 PM »

cred ca nu am sa mai deschid topicul asta!!! Ma ingras numai uitindu-ma!!!!!...si as minca dulciuuuri!!!!! Spor fetelor,si reusite!!!!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

floare mica

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 423
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #223 on: January 06, 2008, 09:33:27 PM »

Vernil, daca mie mi-a reusit la tine probabil ca va fi exceptional. Reteta este din "Practic in bucatarie".
Floare mica, sunt convinsa ca cel cu piersici are o savoare deosebita.  In curand va vi si ziua fetei cele mari si am sa incerc sa-l fac si cu piersici (reusita m-a stimulat).
Tortul asta l-am facut de mai multe ori cu ananas din conserva apoi am incercat cu portocale proaspete, piersici, ma bate gindul sa-l incerc doar  cu kiwi  :P :) si eu sunt fana Practic in bucatarie si Carticica practica  ;)
Logged

Nicol Caloian

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3190
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #224 on: January 07, 2008, 09:24:16 AM »

Tortul asta l-am facut de mai multe ori cu ananas din conserva apoi am incercat cu portocale proaspete, piersici, ma bate gindul sa-l incerc doar  cu kiwi  :P :) si eu sunt fana Practic in bucatarie si Carticica practica  ;)
Am sa-i spun fiicei mele, Ioana, ca mai exista un fan al acestor publicatii  ;) Ea are oarece legatura cu aceste publucatii.
Logged
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 121   Go Up