Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 121   Go Down
  Print  
Author Topic: Retete "Papa bun"  (Read 387035 times)
Aricica
Guest
« on: April 01, 2007, 08:53:09 PM »

Fetelor, scrieti aici toate retetele bune...
 ca mi-ati facut o pofta cu discutiile despre dulceturi, siropuri si toate bunatatile...
Logged
gabriela jalba
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 11298


PASCANI


« Reply #1 on: April 01, 2007, 09:14:34 PM »

Aricica,dar tortul ala cu mere bun tare,care-l mai povesteam eu...l-ai mai facut ?
(  ...si m-a luat o foame la ora asta....!!!!   )
Logged

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=
cara
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 5160


Brasov


« Reply #2 on: April 02, 2007, 10:59:45 AM »

wow! tocmai ma gandeam sa prestez ceva bunutz pt azi si mi-ai dat idei!
delicioase "producte"! yummy!
cred ca fac si eu un tiramisu si ma prezint cu poza deseara.  Grin
Logged

simona2
Guest
« Reply #3 on: April 02, 2007, 12:16:54 PM »

Va dau eu o reteta de Ora 12 , luata din Practic in bucatarie . Eu am probat-o si mi-a placut foarte mult :
Blat:
6 oua, 200 zahar,50 ulei,30 apa,20-30 gr cacao, 200 faina
Se freaca galb cu ulei, ca la maioneza
se bat albus. cu zahar,apa rece
se toarna galb frecate, se pune cacao si faina .Se amesteca de sus in jos . Se coace ( eu pun si un plic de praf de copt )
Se taie blatul in 2 si se insiropeaza cu ..
Sirop : 500 apa,400 zahar,3 lg cacao,. Se fierb , se pune rom si un plic de capucino
Crema
1 pachet unt, 3 lg cacao, 150 gr zahar pudra,si 3 galben.Se freaca
Crema se pune intre cele 2 blaturi insiropate.
Se orneaza cu ciocolata de menaj, topita pe baie de abur si se mai amesteca cu 4-5 lg ulei (la 300 gr ciocolata )
Se portioneaza bucati si se orneaza cu frisca fiecare bucata 
Pofta buna . Kiss
Logged
myky
Guest
« Reply #4 on: April 02, 2007, 04:15:57 PM »

mai fetelor de 2 ani de zile patesc un lucru de ma face de rusine. nu mai pot sa fac frisca naturala, si ai mei urasc frisca vegetala, voi cu ce smantana faceti ca vine Pastele si trebuie sa prestez tone de prajituri, fac pentru 3 familii si toate sunt mancasioase de dulciuri.
Logged
cara
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 5160


Brasov


« Reply #5 on: April 02, 2007, 07:52:32 PM »

mai fetelor de 2 ani de zile patesc un lucru de ma face de rusine. nu mai pot sa fac frisca naturala, si ai mei urasc frisca vegetala, voi cu ce smantana faceti ca vine Pastele si trebuie sa prestez tone de prajituri, fac pentru 3 familii si toate sunt mancasioase de dulciuri.

nici eu nu fac din frisca vegetala!  Grin folosesc smantana pt frisca de la "Sanlacta". Pe eticheta scrie: "frisca". o cumpar de la sellgros sau metro. la carrefour gasesc o alta smantana pt frisca, dar nu stiu exact producatorul, ambalata in sticle de 500 ml. tot smantana pentru frisca.
nu stiu tu ce supermarket-uri ai in zona, dar cauta o smantana dulce. cea pt frisca nu e smantana fermentata.
sau mai poti cumpara smantana pasteurizata de la "LaDorna"
Logged

gabriela jalba
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 11298


PASCANI


« Reply #6 on: April 06, 2007, 12:42:36 PM »

Eu bat frisca din smintina cumparata din piata de la tarani. O smintina mai subtire !! sa curga usor,nu groasa! Pui zahar pudra vanilat ,smintina rece si bagi mixerul. Ai grija ,ca daca bati prea mult alegi unt (adica se taie - se separa untul de zer ). Se sesizeaza usor cind e gata,ramin urmele teluluisi e pufoasa. Succes !!!
Logged

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=
Ninutz
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 759



« Reply #7 on: April 09, 2007, 02:06:11 PM »

Azi o sa servim clatite cu branza de vaci la cuptor:)
Ingrediente pentru clatite: 4 oua, 1 lingura zahar, 500 ml lapte,3 linguri de ulei, un praf sare, 1 pliculet zahar vanilat si faina cat cuprinde sa iasa compozitia ca o smantana subtire.
Bateti ouale bine cu zaharul, sarea, uleiul, zaharul vanilat. Se adauga faina si se subtiaza cu laptele.
Compozitia se lasa 1 ora la frigider. Se coc apoi intr-o tigaie cu foarte putin ulei.
Se umplu clatitele cu urmatorul amestec : 500 g branza de vaci, 4 linguri de zahar , 100g stafide, esenta de rom si 2 oua.
Se umplu clatitele, se impaturesc, se aseaza in tava unsa cu unt.
Deasupra lor se toarna un amestec : 2 oua cu 2 linguri smantana si 200ml lapte,o lingura zahar si un pliculet zahar vanilat.
Se lasa la cuptor pana se rumenesc:) Se servesc calde:)
Eu am facut jumatate de tava cu dulceatza de visine si cealalta cu branza.......ca sa impac pe toata lumea:)
Logged

http://ninutz.sunphoto.ro/

https://www.facebook.com/petrina.trofin


"Nu uita ca descinzi din Dumnezeu, dar ca depinzi numai de tine."
                  Vladimir Ghika
myky
Guest
« Reply #8 on: April 09, 2007, 04:08:35 PM »

merci fetele, cand ies la cumparaturi cumpar
Logged
cara
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 5160


Brasov


« Reply #9 on: April 12, 2007, 01:21:15 PM »

dupa atatea zile cu mese copioase, azi Supa de morcov cu ghimbir:
450 g morcov
1 l supa de pui limpede
1 bucata ghimbir ( cca 3 cm)
1 ceapa
1 catel usturoi
1 lingurita de ghimbir uscat macinat
o lingura zeama de lamaie
ceapa verde si coaja de lamaie pt ornat

se caleste ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei de masline si 1/2 ceasca de apa (eu nu prajesc nimic!  Grin). se adauga ghimbirul macinat sise mai tine pe foc un minut. se adauga morcovii taiati rondele, ghimbirul proaspat dat pe razatoarea mica si supa de legume si se fierb cca 20 minute. se ia de pe foc, se lasa putin la racit, se scot morcovii si se mixeaza pana se obtine o crema moale, adaugand cate putina supa, pana se incorporeaza toata. se potriveste de sare, se adauga zeama de lamaie. gata.  Grin
se seveste cu crutoane, o lingura de smantana, ceapa verde si coaja de lamaie rasa.
este absolut delicioasa!  Cheesy


[attachment deleted by admin]


* supa_d_morcov_cu_ghimbir.JPG (39.81 KB, 554x416 - viewed 1140 times.)
Logged

Ninutz
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 759



« Reply #10 on: April 14, 2007, 02:20:40 PM »

Salata   ( ce nume sa-i dau Huh???)

o capatana de salata verde
1 morcov dat pe razatoarea mica
1 ceapa verde
1 castravete
sare, ulei, zeama de lamaie

Dupa ce mancati salata asta o sa va puteti lua zborul  Wink
Logged

http://ninutz.sunphoto.ro/

https://www.facebook.com/petrina.trofin


"Nu uita ca descinzi din Dumnezeu, dar ca depinzi numai de tine."
                  Vladimir Ghika
simona2
Guest
« Reply #11 on: April 14, 2007, 02:55:22 PM »

Ciuperci umplute

 Se curata ciupercile ( din cele albe ) se aseaza palariile intr-o tava . se sareaza si pune ulei si un pic de apa in tava .Se baga la cuptor pana se coc bine de tot .
Se parat , intr-o tigaie se caleste ceapa si coditele tocate marunt , se pune marar , piper , sare  . Cand s-au calit se adauga cascaval ras sau foita si branza topita ( un cub ) . Se raceste compozitia si se amesteca cu un ou . Se toarna apoi in palariile din cuptor si se mai tine pana se leaga compozitia din palariile ciupercilor .
Pofta buna !  Kiss
Logged
simona2
Guest
« Reply #12 on: April 14, 2007, 03:07:52 PM »

Imi pare bine . Stai sa le si prepari si o sa vezi cat de minunate sunt . Delicioase .
Logged
myky
Guest
« Reply #13 on: April 14, 2007, 03:46:59 PM »

mai cand am spus ca mancam ciuperci multe, si la astea ma refeream, eu le fac cu coditele tocate marunt+cascaval sau branza le umplu si le gag la cuptor
Logged
cara
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 5160


Brasov


« Reply #14 on: April 19, 2007, 06:01:13 PM »

hmmmmm.....poporul sta pe forum in maaaare tacere, poate e infometat!  Cheesy
asa ca ia sa va arat io o pozica cu salau cu legume la cuptor...  Grin



* salau_cu_legume_01.JPG (58.19 KB, 692x519 - viewed 744 times.)
Logged

cara
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 5160


Brasov


« Reply #15 on: April 19, 2007, 07:18:50 PM »

super... salivez deja...
cred ca lumea savureaza in tacere premiile Smiley Grin


pai plantele lor erau comestibile?  Huh?
si io tre sa le fac salata pe-ale mele?  Cheesy Cheesy Cheesy
Logged

sicamin
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 4299


Timisoara


« Reply #16 on: April 19, 2007, 09:22:00 PM »

Cara  ''Sarut mana pentru masa'' . Eu care am venit de la gradina cam infometata ( Am lasat plantele ,nu le-am mancat) am salivat pe butoane cand am vazut pestele preparat de tine.
Logged

cara
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 5160


Brasov


« Reply #17 on: April 19, 2007, 10:05:25 PM »

adevarul e ca ma pricep mult mai bine la gatit decat la crescut flori! Cheesy Cheesy

hai sa va mai arat un desert pe care l-am facut mai demult, dar care are lagatura cu forumul de plante ca l-am decorat cu physalis!  Grin




* crema_de_cioco.JPG (49.91 KB, 692x519 - viewed 562 times.)
Logged

sicamin
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 4299


Timisoara


« Reply #18 on: April 19, 2007, 10:11:10 PM »

Cara, si decorul se maninca? Bine ca nu-i fiul meu langa mine, ca ar saliva si el pe tastatura daca ar vedea desertul atat de apetisant. Ai si reteta?
Logged

simona2
Guest
« Reply #19 on: April 19, 2007, 10:13:23 PM »

Bravoo Cara . Nota 10 !  Superba poza si cred ca si gustul este foarte bun .
Logged
cara
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 5160


Brasov


« Reply #20 on: April 19, 2007, 10:37:41 PM »

normal ca am si reteta, dar o scriu maine. ca acu' tre sa ies ca patronu' citeste presa la ora asta!
fructele sunt comestibile, acrisoare, bune!  Grin
Logged

Ninutz
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 759



« Reply #21 on: April 20, 2007, 01:20:04 PM »

Ce ne faci Cara draga? Cand am vazut pestele ala......mniam, mniam......si mie imi place sa gatesc. Dar tu gatesti cu arta Wink
Logged

http://ninutz.sunphoto.ro/

https://www.facebook.com/petrina.trofin


"Nu uita ca descinzi din Dumnezeu, dar ca depinzi numai de tine."
                  Vladimir Ghika
cara
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 5160


Brasov


« Reply #22 on: April 20, 2007, 06:16:40 PM »

sorry, am un program infernal, nu am timp sa postez reteta promisa. o sa revin dupa ce trece we, si o sa pun si poze ale meniului de azi!  Grin
Logged

gabriela jalba
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 11298


PASCANI


« Reply #23 on: April 25, 2007, 11:53:47 AM »

Am o nevoie:
   dati-mi o reteta cu sparanghel...eu nu am facut altfel decit ca garnitura,tras in unt...Aici nu am cuptor!!!!!!!!
  NINUTZ, mie mi-ar trebuii citeva camioane de salata de-a ta ca  sa ma urnesc numai! putin de la sol...
Logged

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=
cara
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 5160


Brasov


« Reply #24 on: April 25, 2007, 12:34:56 PM »

gabriela, nu sunt experta in sparanghel, dar pot sa-ti dau doua-trei idei...  Smiley
curata sparanghelul cu cutitul de legume (arunci partea lemnoasa, asta e...) iar varfurile le fierbi la abur. daca nu ai un vas special, pui o sita pe oala cu apa care fierbe, acoperi cu un capac si ai rezolvat-o!
fierbi cateva oua tari, le tai sferturi sau felii, le pui peste sparanghel si condimentezi dupa gust.

alta varianta e sa-l tai bastonase de cca 5 cm lungime, il fierbi in apa cu sare, il scurgi si-i adaugi un sos din ulei de masline, mustar, sare, piper, otet. se serveste cu orez.


alta reteta: fierbi sparanghelul ca mai sus. tai un piept de pui cuburi, il prajesti in ulei de masline cu piper si chili (daca vrei!). faci un sos de maioneza cu putin mustar si iaurt si amesteci cu pieptul si sparnghelul. si gata.

ma mai gandesc si daca imi mai vine vreo idee mai scriu.

pofta mare!
Logged

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 121   Go Up
  Print  
 
Jump to:  




Powered by TotalMush ©