Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Posibila achizitie de yacon  (Read 1375 times)
gomez99
Roza
*****
Offline Offline

Posts: 3176


Bucuresti


« on: February 06, 2010, 01:44:00 PM »

Mi s-a facut o oferta de radacini de yacon, pe la sfirsitul lui martie as putea aduce din Mexic cam 10 buc. o radacina costa cam 50ron.
eu nu am unde sa cultiv asa ceva, e o planta de zona calda si umeda, trebuie crescuta in solar primavara/toamna). principala calitate e ca zaharurile continute (fructooligozaharide) nu se absorb in organism ceea ce il face util in diete si diabet (sucul poate fi consumat ca indulcitor fara a afecta pancreasul) si sprijina dezvoltarea unor anumite bacterii in colon care ajuta la digestie si imbunatarirea sistemului imunitar. poate fi consumat si fiert.
se spune ca planta se multiplica prin tuberculi in ritm de 1/3 anual. deci daca totul merge bine de la un tubercul veti avea 27 de tuberculi dupa 3 ani de cultivare (si in principiu cam atunci veti putea incepe sa va bucurati de ei). nu stiu pe nimeni care sa cultive in europa (poate in spania sau italia). planta nu rezista la inghet. tuberculuii se cultiva ca si daliile sau cartofii.
transportul nu va costa nimic.
date despre planta aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Yac%C3%B3n

daca intereseaza pe cineva, pina la sfrisitul lunii putem striga.
Logged

daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999
thetraveler
Membru

Offline Offline

Posts: 3


« Reply #1 on: February 25, 2014, 05:57:56 PM »

salut eu as fi interesat de achizitionarea unui tubercul de yacon daca mai este valabil anuntul te rog contacteaza-ma pe mail hlk_benner@yahoo.com
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  
Powered by TotalMush ©