Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: incepator  (Read 11101 times)

Anonymous

  • Guest
incepator
« on: May 26, 2006, 11:18:06 PM »

Salut!! pt inceput sa va zic ca imi place forumul acesta, gasesti multe lucruri interesante.
Sunt incepator in acest domeniu si as vrea sa-mi dati niste ideei despre incaperea in care se produc ciupercile (sera).
Cam cat de mare ar trebui sa fie (un minim), izolatia.....etc , cam tot ce se leaga de acest subiect.
Ca afacere ,care ciuperci sunt cele mai cautate si bine vandute pe piata?????????
Mersi si astept sugesti!!!!!
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Anonymous »
Logged

IONUT

  • Guest
Re: incepator
« Reply #1 on: May 27, 2006, 08:34:02 PM »

Quote from: "djslash2"
... imi place forumul acesta, gasesti multe lucruri interesante.
 ... si as vrea sa-mi dati niste ideei despre incaperea in care se produc ciupercile (sera).
Cam cat de mare ar trebui sa fie (un minim), izolatia.....etc , cam tot ce se leaga de acest subiect.
Ca afacere ,care ciuperci sunt cele mai cautate si bine vandute pe piata?????????
Mersi si astept sugesti!
!!!!

BINE AI VENIT PE FORUM !!!
Aşa este, găseşti multe lucruri interesante pe acest forum, aş putea spune că sunt deja răspunsuri multe la puţinele tale întrebări. Studiază forumul şi răspunsurile sunt date.
Totuşi:  
    1. Izolaţie seră: vcată sau polistiren de 10;
    2.Cele mai cultivate ciuperci din Ro sunt Agaricus şi Pleurotus, însă se mai cultivă şi alte specii .
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by IONUT »
Logged

Anonymous

  • Guest
(No subject)
« Reply #2 on: June 03, 2006, 04:12:57 AM »

Ionut a scris:
".Cele mai cultivate ciuperci din Ro sunt Agaricus şi Pleurotus, însă se mai cultivă şi alte specii ."
 Din cei care intrati pe acest forum  nu se gaseste niciunul care cultiva altceva? De exemplu  ciuperca de castan Shiitake (Lentinus Edodes)?
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Anonymous »
Logged

IONUT

  • Guest
(No subject)
« Reply #3 on: June 03, 2006, 08:10:08 PM »

Da sunt câţiva care cultivă şi Shiitake, din care MAREA parte sunt la început, iar piaţa ptr shiitake chiar că e la început.
Însă poţi cultiva ciuperca de paie de ex.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by IONUT »
Logged

lucian

  • *
  • Posts: 51
    • http://www.romicel.weebly.com
(No subject)
« Reply #4 on: June 03, 2006, 08:42:33 PM »

Quote from: "IONUT"
Da sunt câţiva care cultivă şi Shiitake, din care MAREA parte sunt la început, iar piaţa ptr shiitake chiar că e la început.
Însă poţi cultiva ciuperca de paie de ex.

"Ciuperca de paie" se numeste Stopharia, nu este prea cunoscuta in RO, are ciclul de productie destul de lung (cca. 100 de zile) si o productivitate nu prea mare comparativ cu alte specii. Acestea sunt 2 din motivele pentru care nu este populara cultivarea lor la noi. Ocazional aceste ciuperci pot atinge dimensiuni gigantice (3-5 livre un exemplar), sunt foarte gustoase insa trebuie consumate cu moderatie deoarece poate cauza indigestii daca este consumata in cantitati mari si citeva zile la rind. Nu se consuma nici alcool atunci cind se maninca aceste ciuperci pentru-ca pot provoca deasemenea probleme digestive.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by lucian »
Logged

Anonymous

  • Guest
(No subject)
« Reply #5 on: June 04, 2006, 02:12:00 PM »

Cred ca denumirea corecta este Stropharia.
De ce adica sa nu se poata cultiva o ciuperca sau alta ? Din moment ce stii care sunt conditiile si necesitatile unei ciuperci ce te impiedica sa le creezi ?
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Anonymous »
Logged

lucian

  • *
  • Posts: 51
    • http://www.romicel.weebly.com
(No subject)
« Reply #6 on: June 04, 2006, 08:09:41 PM »

Scuze pentru greseala de dactilografire ! Intradevar este vorba de Stropharia. Mai exact : Stropharia rugosoannulata.
« Last Edit: June 04, 2006, 08:39:27 PM by lucian »
Logged

lucian

  • *
  • Posts: 51
    • http://www.romicel.weebly.com
(No subject)
« Reply #7 on: June 04, 2006, 08:38:28 PM »

Quote from: "carmen"
De ce adica sa nu se poata cultiva o ciuperca sau alta ? Din moment ce stii care sunt conditiile si necesitatile unei ciuperci ce te impiedica sa le creezi ?

Nu este suficent doar sa stii care este tehnologia corecta de cultivare a unei ciuperci ci sa ai si posibilitatea sa realizezi acele conditii. Si nu in ultimul rind sa estimezi capacitatea pietei de a le absorbi. Aveati cunostinta de faptul ca, consumatorii de ciuperci din RO au refuzat sa cumpere varietatea bruna a Agaricus (Agaricus brunnescens sau Portobello cum sunt ele numite comercial) pe motivul ca ar fi vechi (datorita culorii maronii a palariilor) ?! Intre noi fie vorba, aceasta varietate de Agaricus este de fapt sinonoma cu Agaricus bisporus si ca ciupercile albe pe care le stie acum toata lumea de fapt sunt rezultatul unei "anomalii" aparute in anii '50 in SUA la o ferma de  Agaricus brunnescens ! Le-au trebuit cca. 30 ani americanilor sa "reinventeze" aceasta ciuperca care este mult mai valoroasa din punct de vedere culinar decit sora ei alba ! I-au dat o denumire comerciala cu rezonanta italiana, au constatat ca palariile mari sunt foarte bune pe gratar pentru pregatirea hamburgerilor vegetarieni si astfel s-au impus pe piata cu un pret ceva mai mare decit cele albe.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by lucian »
Logged

Anonymous

  • Guest
(No subject)
« Reply #8 on: June 06, 2006, 10:38:25 AM »

Din cate stiu ciupercile Agaricus se vand mult mai bine decat altele.
De aceea se si cultiva pe scara mare.
Personal nu cred ca este imposibil sa cultivi ceva atata timp cat ai toate cunostintele necesare si posibilitatea materiala de a asigura conditiile de mediu propice fiecarei ciuperci.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Anonymous »
Logged

vpopa

  • *
  • Posts: 61
(No subject)
« Reply #9 on: June 06, 2006, 01:27:24 PM »

Este adevarat ca ciupercile Agaricus au cea mai mare pondere la nivel mondial,privind cultivarea,dar trebuie sa tinem seama ca peste 60% din productie este realizata in China,unde pretul fortei de munca este mic.
In UE ca si in Romania un Kg de Agaricus costa mai putin cu 15-20% decat Pleurotus.In SUA ciupercile Agaricus sunt considerate comune,in timp ce Pleurotus fac parte din categoria specialitati,alaturi de Lentinus edodes,Flammulina velutipes,Pholiota nameko si altele.
Noi am reusit sa cultivam aproape toate speciile de ciuperci importante din pdvd. economic si nu numai,iar concluzia care am tras-o este urmatoarea:
In Romania zilelor noastre pot fi cultivate doar ciupercile cu un ciclu de productie scurt ,costuri de productie mici,pret de vanzare relativ mare(care sa asigure un profit de cel putin 2/1).
In afara de Pleurotus care are cel mai scurt ciclu de productie(maxim 2,5 luni) si Agaricus (3-3,5 luni),cultivarea celorlalte specii necesita o durata cuprinsa intre 4 pana la 7 luni cu o productie nu foarte mare,care sa motiveze in vre-un fel aceasta perioada lunga.
La toate acestea trebuie adaugata si puterea de cumparare de la noi.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by vpopa »
Logged

Felix

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 948
    • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #10 on: June 07, 2006, 07:49:43 PM »

Daca ar fi sa ne luam dupa pretul ciupercilor in China...cred ca multi ne-am lasa de ciuperci...dar si nivelul lor de trai e altul..si nu altul mai bun ca al nostru din moment ce vin la noi la munca cum mergem noi in UE.
Pe piata din RO termenul de "ciuperca" inca este asociat de majoritatea oamenilor cu ciupercile din specia Agaricus.
In ultimul timp si ciupercile Pleurotus au inceput sa aiba priza la oameni, insa ciuperci ca Lentinus si altele nu le poti vinde decat unor cumparatori avizati, altfel nu ai cum sa obtii un pret justificat pentru ele....caz in care nu s-ar merita sa le cultivi decat pentru consum propriu.

In concluzie, clientul trebuie "educat" cu privire la consumul de ciuperci, trebuie sa stie ca acestea nu sunt doar o "trufanda" ci un produs cu reale calitati atat culinare cat si terapeutice, iar atunci cand vede pe raftul magazinelor si alte ciuperci decat Agaricus sa le cumpere cu incredere pentru ca s-ar putea sa fie mai bune.;)
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

lod

  • Guest
(No subject)
« Reply #11 on: July 02, 2006, 10:19:40 PM »

Quote from: "_Felix"

Pe piata din RO termenul de "ciuperca" inca este asociat de majoritatea oamenilor cu ciupercile din specia Agaricus.
Cred ca tine de mentalitatea romanului pe care nu o schimbi usor. Mai zilele trecute am fost la un comerciant - am spus scurt - vrei Pleurotus ? - raspuns - ce e aia ?(avea la vanzare Agaricus). A trebuit sa ii arat palma - alea cit palma care se numesc popular "pastravi". Aaaa, nu - eu vreau ciuperci daca ai. :oops:  :evil:
In anii 90 chestiile astea ma amuzau, acum ma gindesc la vorba lui Brucan
Hai ... Pleurotus in continuare
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by lod »
Logged

tomi01_2000

  • *
  • Posts: 640
(No subject)
« Reply #12 on: July 03, 2006, 08:49:30 AM »

Quote from: "lod"
Quote from: "_Felix"
.............................................. Mai zilele trecute am fost la un comerciant - am spus scurt - vrei Pleurotus ? - raspuns - ce e aia ?(avea la vanzare Agaricus). A trebuit sa ii arat palma - alea cit palma care se numesc popular "pastravi". Aaaa, nu - eu vreau ciuperci daca ai. :oops:  :evil:
In anii 90 chestiile astea ma amuzau, acum ma gindesc la vorba lui Brucan
Hai ... Pleurotus in continuare

Aici ai multa dreptate ..... Media consumatorului de ciuperci e limitata la ciuperca cu palarie, alba ..... Multe bonusuri (promotii) sunt necesare acolo unde clientii sunt indoctrinati de Champignon ......

...... pe mine la inceput Brucan, m-a enervat ..... insa se pare ca Moshul stie bine niste chestii de cum si in cat timp vom evolua (sau aproximeaza excelent) ... Dovada e si faptul cati romani incearca sa porneasca o activitate de productie sau comerciala pentru a creste beneficiul personal ..... Marea majoritate cauta un job bine platit .... aici sau afara .
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by tomi01_2000 »
Logged
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale
Pages: [1]   Go Up