Infiintare ciupercarie.

Started by Anonymous, March 05, 2006, 02:46:23 PM

Previous topic - Next topic

Anonymous

Intentionez  infiintarea unei ciupercarii.As dori sa aflu prin amabilitatea unui cunoscator si cultivator procentul de rentabilitate si media profitului net pe m.p. in conditiile respectarii tehnologiei de cultivare a ciupercilor Agaricus.Va multumesc.

tomi01_2000

#1
Quote from: "valeriu"Intentionez  infiintarea unei ciupercarii.As dori sa aflu prin amabilitatea unui cunoscator si cultivator procentul de rentabilitate si media profitului net pe m.p. in conditiile respectarii tehnologiei de cultivare a ciupercilor Agaricus.Va multumesc.

 Din pacate ... amabilitatea unui cunoscator si cultivator - il  costa in general timp de studiu, carti, culturi unele incercate altele reusite ca sa afle raspunsul la intrebarea dvs..... pentru ca doriti sa stiti in clar , rapid , fara efort personal si pe dvs. vă va costa ... insa sa vedem cine va avea timp, dispozitie, ... sa va raspunda ............ O sugestie ar fi consultanta cu ..... cititi forumul ca scrie (gasiti persoane capabile sa va ajute) ... si aflati si lucruri care va vor folosi daca va ganditi cu adevarat la infiintarea unei ciupercarii.
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

Anonymous

#2
Buna.Sunt noua pe acest forum, abia l-am descoperit si tin sa va felicit pentru initiativa voastra.
As vrea totusi sa va intreb daca in calitate de cunoscatori sau cultivatori experimentati chiar nu ati obtinut in viata voastra o informatie gratis ?
Ce tot puneti atita pret pe orice ?

tomi01_2000

#3
Quote from: "carmen"Buna.Sunt noua pe acest forum, abia l-am descoperit si tin sa va felicit pentru initiativa voastra.
As vrea totusi sa va intreb daca in calitate de cunoscatori sau cultivatori experimentati chiar nu ati obtinut in viata voastra o informatie gratis ?
Ce tot puneti atita pret pe orice ?
Am obtinut informatii gratis ... la CFR, la firme de turism, ...
Pretul pe orice e forma prin care se apreciaza timpul alocat unui studiu.
Problema pretului se pune in momentul in care cineva iti pune intrebarea / care e media... beneficiul raportat la unitatea investita?? ... etc etc..
Pentru cultivatorii artizanali care vor sa invete filozofia ciupercilor avem sfaturi diverse si diferite, fiecare dupa cum am reusit sa scapam de problema luata in discutie.
Pentru cei interesati de beneficii avem raspunsuri, sau le putem formula insa e exact o tehnologie de know-how, clara care implica un schimb concret si ca sa fie corect - cel ce vrea raspuns plateste timpul in care lucrezi pentru el, iar tu ii dai informatia in schimbul banilor pe care i-o garantezi.
E un lucru care sta la baza economiei in orice loc din lume si pentru orice clasa sociala (elev - mester/ Mercedes-client/ frizer - client / arhitect - client/ programator-client/ translator-client/ producator de servicii - clent)
Asa ca mie mi se pare nelalocul ei intrebarea - de ce pret pe orice?
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

Anonymous

#4
Quote from: "tomi01_2000"Am obtinut informatii gratis ... la CFR, la firme de turism

Aveti dreptate, insa a scapa o vorba buna unuia care abia intrat in lumea cultivatorilor de ciuperci nu e o asa mare pierdere financiara,cred.

Atila

#5
Servus Carmen,

Daca vei avea rabdarea sa citesti tot ceea ce s-a scris si vei elimina informatia redundanta vei avea surpriza de desoperi lucruri si informatii pe care sigur nu le vei gasi in nici o documentatie. Cu oricat de multi bani. Aici sunt cativa cultivatori care au pus in forumul lor mare parte din experienta lor sub cele mai diverse forme: imagini, experiente.. chiar si retete si glume! Ai rabdare sa citesti, parcurge sistematic forumul si pune intrebari concrete. Sigur vei primi si raspunsuri. Nu sunt prea multe ciupercarite pe forum, deci majoritatea numerica o detin ciupercarii. Si din motivul asta vei gasi pe cineva care sa iti raspunda.

Felix

#6
Quote from: "carmen"Aveti dreptate, insa a scapa o vorba buna unuia care abia intrat in lumea cultivatorilor de ciuperci nu e o asa mare pierdere financiara,cred.

Tocmai de aceea am facut acest forum :)) pentru a da si "vorbe bune" celor ce au nevoie de ele.
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

Anonymous

#7
Faceti cunostiinta cu Agaricus Edulis. Nu am gasit un topic special pentru aceasta specie de Agaricus, de aceea m-am gandit sa postez aici. Daca moderatorii ii gasesc un loc mai bun, pot sa o mute.

Ciuperca alba termofila (Agaricus Edulis)



Este o ciuperca de cultura, de culoare alba, termofila, cunoscuta sub denumirea de "Bulgare de zapada", datorita faptului ca suprafata palariei este neteda, cuticula fara scuame, necesitand la fructificare temperaturi mai ridicate fata de Bisporus, in marja a 23° – 25° C. prezinta un randament mai ridicat in privinta costurilor, fata de Bisporus, fiind si mai rezistenta ca aceasta la virusuri .Se recomanda in afaceri cu ciuperci.

In momentul insamantarii miceliului, necesita o temperatura de 24-27de grade in aer si de 23-26 de grade in substrat
In momentul fructificarii necesita o temperatura de 24-26 de grade in aer si 27-30 de grade in substrat.
 In momentul recoltarii necesita o temperatura de 23-25 de grade in aer si de 24-26 de grade in substrat.

 Se poate cultiva in pivnite sau constructii vechi.
  Substratul de cultura e format din gunoi de cal, cu un adaos de 12-15% paie de grau. Fermentarea are loc in 16-18 zile, timp in care compostul se intoarce de 5 ori. Substratul pregatit trebuie sa aiba culoarea bruna negricioasa, fara miros de amoniac, pH ul de 7,5-8,0, paiele sa se rupa usor, umed, si strans in pumn, sa nu murdareasca pielea.
 
   Substratul se aseaza in straturi plane, presate, cu grosimea de 16-18 cm, sau in saci de polietilena(cu diametrul de 50 cm si inaltimea de 30-35 cm). Cand in substrat temperatura este de 30 de grade se face insamantarea miceliului, prin amestecare, folosind 500-600 g. pe suport granulat, pentru 100 kg compost. Amestecul de acoperire(turba neagra + dolomita in proportie de 2:1) va avea grosimea de 3,5-4,0 cm.

In perioada formarii ciupercilor(4 saptamani) temperatura mediului nu va depasi 26 grade, umiditatea aerului trebuie sa fie ridicata(95-100%) si se aeriseste de 2 ori pe ora.
 
  Se fac stropiri saptamanale cu Zineb si formalina. *Mai tarziu voi scrie un material amplu despre bolile tuturor ciupercilor de cultura si tratamentele ce trebuiesc efectuate.*

Dupa 36-40 de zile de la insamantarea miceliului se poate face recoltarea.

IULIAN.COSMA

#8
problama cred ca e simpla . desi nu an inceput sa lucrez  inca in domeniu pot sa-ti spun ca am cumparat cam tot ce se poate despre ciuperci. s-e gasesc multe informatii.trbuie sa alegi varianta sau combinatia de variante care o poti face fara o investitie mare. puterea si stiinta ta de organizare (uni spun managment) poate decide ce si cum sa faci.calculeaza cit investesti, nu cit scoti . de scos se scoate bine si repede.
totul depinde de tine.citeste si printre rinduri si incearca sa gindesti.