Constructie ciupercarie 2012

Started by Stefan31, February 16, 2012, 07:33:41 PM

Previous topic - Next topic

Stefan31

#15
sistemul de ceata in constructie.

Stefan31

#16
Daca este cineva din cei vechi sa vina cu completari ???? Va astept parerile !Inca se mai pot face modificari.

danielptq

Quote from: Iurea Stefan on February 25, 2012, 06:08:23 PM
Daca este cineva din cei vechi sa vina cu completari ???? Va astept parerile !Inca se mai pot face modificari.


Este de admirat ambitia cu care ai muncit in toata perioada rece,adica chiar foarte rece.Felicitari!
Astept in continuare sa postezi poze cu cat mai multe detalii.Ma intereseaza mult sistemul de ceata.
Daca nu sunt indiscret,cat a costat totul pana acum si cat estimezi ca o sa fie costul final al acestei constructii?
Ai accesat ceva fonduri europene nerambursabile?Nu de alta,dar la suprafata ta de productie cred ca  poti face asta.
Succes deplin!

Stefan31

#18
Multumesc pt.urari. Fonduri deocamdata nu.am pornit pe banii mei si sunt in derulare doua proiecte! Timpul i-mi va spune daca le voi accesa sau nu,dureaza!Constructia pana la ora asta undeva la 5.500 euro .Teava este foarte scumpa chiar daca este sh. Am folosit foarte multa sunt totusi 19 metri si eu am facuto cum trebuie sperand ca odata si odata voi strange bani pentu panou sanwich care este destul de scump.Am bagat stalpii la 1 metru in pamant.Apoi am folosit o vata minerala putin mai scumpa dar cu densitate mai mare(cel putin asa spunueau cei de la Dedeman)Osb3 de 10 la capete vata 10cm capsata apoi polistiren de 5.Folie Italiana garantata 3 sezoane.Am folosit pt.aerisire teava de 25 cm diametru care se foloseste la canalizari . Ventilatoare+ cablu 2,5mm prize etc,etc sunt multe.Sistemul de ceata (un magazin de profil gen cele care vand pentru agricultori ,la noi in oras sunt doua pt.ca avem multi Lipoveni in zona) acolo tu le spui ce vrei si oamenii au de toate :) .Pretul final undeva pe la 7000 estimez poate mai putin!Poze cu sistemul pe la sfarsitul saptamanii acestea.Numai bine!

Stefan31

#19
si oleaca de santier!!!

Edys

Eu nu inteleg cum functioneaza exhaustoarele, cum scoate aerul din incapere? ca in fata vad ca este folie cu vata de sticla

danielptq

Quote from: Edys on February 29, 2012, 12:39:25 AM
Eu nu inteleg cum functioneaza exhaustoarele, cum scoate aerul din incapere? ca in fata vad ca este folie cu vata de sticla

...pai la final v-a decupa folia,vata si OSB-ul in zona gurilor de exhaustare.Altfel cum?

Stefan,eu am o idee mai veche de a mea.Daca ai invelii toata structura asta cu trestie uscata?atat acoperis cat si pereti laterali.
Bineinteles daca ai avea sursa de trestie.Asta ar ajuta la o izolare termica si mai buna si ar proteja foarte bine folia de utraviolete.
Ce spui?

Si o alta chestie legata de obtinerea autorizarilor ptr.constructia ta:
-au mers repede sau ai intampinat anumite greutati birocratice?
Ce anume ai specificat ca vrei sa construiesi?


Stefan31

Gaurile sunt facute deja dar au capace tip oblon.Le deschid doar cand este cazul,acum inca lucrez inauntru si se formeaza curenti de aer.
Cu trestia m-am gandit mai demult dar este tare incomod,oameni care se pricep,apoi gandestete cand se usuca doar o scanteie trebuie, noi avem ventilatie incalzire etc.nu cred ca merge!Aprobari :Am fost la primarie .au intrebat din ce fac constructia daca are fundatie sau pereti din caramida ori bca,Le-am explicat cum este si gata .momentan nu trebuie nimic este constructie mobila.Ma gandesc la o prelata groasa poate stiti voi la un pret bun.

Stefan31

Aveti si voi nopti nedormite ca si mine gandiduva la solutii ,scheme ,pentru incalzire+racire apoi compost si tot restul sau am luato eu razna ? :) Adevarul ca forumul m-a ajutat enorm ! Am adunat toata informatia gasita si am incercat sa o adaptez la nevoile mele! Le multumesc celor care au dat informatii concrete si corecte inainte! Parerea mea este ca numai ajutandune intre noi putem sa prosperam in munca noastra!Clienteala este cu duiumul mai ales cand stii putin sa  a-ti promovezi marfa mai ales cu tehnica moderna gen facebook etc!
Postari pe facebook precum poza de mai jos le starneste interesul multor posibili clienti! :)

iulyfigm

Salut!

O ideie de incalzit, dar merge doar pe timp cu soare uite la adresa asta http://cansolair.com/index.php.
Eu unul am o astfel de instalatie pt incalzit in casa si merge foarte bine, mai ales daca este soare clar fara nori. Cand sunt nori se mai opreste sau mai scade temperatura, dar in rest e super. Toamna si primavara nu fac focul in soba decat seara, iar iarna doar putin.
Eu zic sa te interesezi. Daca mai vrei sa discutam trimite-mi un pm.
Eu asa vreau sa incalzesc incaperea pt ciupercarie si sunt convins ca merge.


Stefan31

#25
Interesant  dar.... Gandestete iarna la noi -27 grade , o gluma sistemul!Eu optez pana la urma 4 calorifere si cazan pe lemne!

Stefan31

#26
 ;D

Sylviano

Buna! Frumoasa lucrare!Felicitari!
Imi poti spune si mie cat ajunge o duza de care ai pus tu in ciupercarie?
Gasesc asa ceva si la Iasi oare?
Merci. Spor in continuare

iulyfigm

Quote from: Iurea Stefan on March 02, 2012, 02:59:21 PM
Interesant  dar.... Gandestete iarna la noi -27 grade , o gluma sistemul!Eu optez pana la urma 4 calorifere si cazan pe lemne!

Eu sunt de pe langa Bacau, stiu cam ce e cu frigul :), dar eu ma refeream la perioada de primavara si toamna, pt ca asa vei face ceva economii la lemne si electricitate. De ex saptamana asta imi aducea in casa in jur de 53-54C.  ;)

Frumoasa lucrare, sunt curios cate te-a costat cu totul (daca ne spui si pe bucati cat a facut ar fi mai ok).
Succes!!!

Stefan31