Incalzirea prin inductie

Started by Felix, December 16, 2005, 10:13:14 AM

Previous topic - Next topic

Felix

Incalzirea prin inductie a unor corpuri care mai apoi sa o transmita radiant..ce parere aveti de asta ?
Oare ar fi o solutie ptr incalzire valabila ?
Vizitati:
http://www.superiorinduction.com/
si
http://www.ameritherm.com/
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

tomi01_2000

#1
Eu cred ca e o solutie ajutatoare - pentru cazul in care temperaturile sunt extraordinar de scazute ...
Mai clar  - aerul care intra - daca este prea rece, poate fi incalzit putin sau chiar putin mai mult ........ avand in vedere ca incalzirea poate fi facuta spontan (in cateva secunde temperatura poate ajunge la cateva sute de grade), folosind un ventilator puternic cu disipare prin mai multe tuburi (se poate face simultan si evacuarea rapida, fara scaderea temperaturii din sala de cultura) ...

Avantajul ar fi ca poti face reimprospatarea aerului rapid (pana la 1 minut), cu niste costuri destul de mici ...
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

IONUT

#2
Dr încălzirea aerului care trece printr-un radiator prin care circulă apă fierbinte nu este tot inducţie ?

 8) Eu vreau să eleimin încălzirea aerului electric datorită costurilor curentului. Toţi cinsumatorii :becuri , pompe, hidrofoare, senzori, programatoare, gazul la butelii, ar trebui să reprezinte cam jumate sau teri sferturi numai din costul încălzirii aerului elecric (mă refer la rezistanţa din instant sau tunul de aer electric)

Felix

#3
Mai oameni buni..se vede ca nu v-ati uitat pe siturile de mai sus.
Este vorba de inductie magnetica..care nu incalzeste aerul ci  un obiect metalic, o tzeava de ex prin care ar trece apa.
Avantajul inductiei magnetice ar fi ca incalzirea  se produce doar la nivelul suprafetei ce se doreste a fi incalzite, fara pierderi.
Instalatia respectiva functioneaza pe un  principiu asemanator pistolului de lipit .
Daca sunteti curiosi si veti descarca si niste filmuletze veti vedea ca eficienta , de ex, incalzirea la rosu a unei bare de metal in cateva secunde.
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

tomi01_2000

#4
Quote from: "IONUT"Dr încălzirea aerului care trece printr-un radiator prin care circulă apă fierbinte nu este tot inducţie ?
..............................ar trebui să reprezinte cam jumate sau teri sferturi numai din costul încălzirii aerului elecric (mă refer la rezistanţa din instant sau tunul de aer electric)

AAAAAAA .....NU!
Este un transfer termic realizat prin contact cu radiatorul care isi datoreaza caldura - apei calde .

Inductia - presupune - ca incalzirea sa se faca prin inductie magnetica  -  e vorba de rezistenta materialului care se opune la trecerea curentului de 400 Volti, cu efectul imediat de  incalzire       ...... care poate avea  efect de super - incalzire daca in solenoidul (bobina electrica) "curentat" pui un miez de ferita sau magnet (acesta din urma se incalzeste cel mai bine, pana la incandescenta - avand si efect sterilizator - ) insa iti scade umiditatea aerului incalzit aproape de 20 - 30% (lucru pe care ramane sa il verific cand voi avea timpul liber necesar)
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

IONUT

#5
VĂ mulţumesc de lămurire, d-lor. Av văzut, din cauza timpului, doar câteva imagini, pe acele siteuri. Dr ca să ridici tensiunea la aprox 400v, sau poate ca să ridici amperajul bobinei respective(secundarului) , la parametri necesari încălzirii apei din ţeavă (agentul termic), cât va consuma transformatorul respectiv, în acţiune.

Foloseam cândva ventiulatoare auto cu curent transformat de la 220v prin diverse trafuri, ultimul fiindun traf de sudură, model rotund (cam 50cm diam), de putere medie , construcţie artizanală, care scotea destui amperi necesari la sudură. Nu-mi dau sema cât consuma cu 2 ventilatoare, dar în cazul acesta traful cobora tensiunea şi creştea amperajul.

Cred că la cei 400v tre să ai şi cîţiva amperi buni ca să faci faţă unei pompe de circulare de putere şi viteză şi unui ventilator care bagă câteva sute/mii mc aer/oră.

Mi se pare că s-ar putea ieşi mai ieftin decît cu un instant pe gaz.

 :!: Dar şi la acest sistem trebuie lucrat , ia timp, multe probe.... . S-AR PUTEA SĂ MERITE !!!

tomi01_2000

#6
Quote from: "IONUT"VĂ mulţumesc de lămurire, d-lor. ........................
 :roll:
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

IONUT

#7
Ai aflat cumva şi de la ce valori (volţi, amperi) îşi face treaba ?

 :?: Epe undeva vreun tabel de orientare în acest sens ?

Aş încerca ideea dar nu sunt suficient de informat în acest domeniu.

De fapt aş încerca multe. Îmi voi construi un atelier cu tot felul de aparate şi de prelucrat fierul, şi de electronică, microscop, m'ulte altele , unde să-mi încerc multe idei pe care le am. pre că sunt PASIONAT de a experimenta multe idei.

tomi01_2000

#8
Quote from: "IONUT"Ai aflat cumva şi de la ce valori (volţi, amperi) îşi face treaba ?      :?: Epe undeva vreun tabel de orientare în acest sens ?

eh ..... asta nu am reusit sa gasesc pana acu' ....... si nu stiu consumul ......
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

nicudan

#9
Daca tot vorbim de incalzire electrica, am auzit ca incalzirea prin electroliza apei ar avea un randament superior celorlalte tipuri de incalziri....cu 25-30 %. Stie cineva ceva? Ati facut masuratori?
Dan Nicolae si Ilie
Galda de Jos, jud. Alba

tomi01_2000

#10
Quote from: "nicudan"Daca tot vorbim de incalzire electrica, am auzit ca incalzirea prin electroliza apei ar avea un randament superior celorlalte tipuri de incalziri....cu 25-30 %. Stie cineva ceva? Ati facut masuratori?

uite cate ceva  despre electroliza aici http://www.totalmush.com/forum/viewtopi ... lectroliza  ... am combatutara deja un pic pe tema asta...
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale