Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:
Pages: 1 2 [3] 4 5 6   Go Down

Author Topic: COMPOST  (Read 30172 times)

zomahar

  • *
  • Posts: 126
Re: COMPOST
« Reply #30 on: August 01, 2012, 10:52:12 PM »

am insamantat 5 saci pana in prezent-3 cu 3%ipsos din materialul umectat si dezinfectat 
                                                           -2 cu 5% ipsos
si 5% miceliu

 
Pot sa pun mai mult miceliu ? ca am cam mult si nu am ce face cu el
De exemplu 10%  ?

Cat pot pastra miceliu la frigider? (am cumparat miceliu de la nutrimold, in urma cu 3 saptamani)
« Last Edit: August 02, 2012, 09:24:40 AM by zomahar »
Logged

s-ervin

  • *
  • Posts: 18
Re: COMPOST
« Reply #31 on: August 02, 2012, 11:30:32 AM »

poti sa pui mai mult, de fapt daca pui mai mult e mai bine
Logged

Edys

  • *
  • Posts: 72
Re: COMPOST
« Reply #32 on: August 02, 2012, 11:40:34 AM »

Daca pui mai mult de 5% risiti ca sacii sa se autoaprinda, mai ales la caldurile de afara, pune mana si mai pune niste saci, sau daca nu ai ce face cu el presaral intr-o padure
Logged

zomahar

  • *
  • Posts: 126
Re: COMPOST
« Reply #33 on: August 02, 2012, 09:30:12 PM »

Cat merge sa il pastrez miceliu la frigider? Au aparut niste pete galbene prin punga, a transpirat si alte zone mai albicioase spumoase

Azi am mai facut doi saci, unul de  10,5kg iar celalalt de 13kg (tot cu 3%ipsos)
In continuare fac cam cate 2 sau 3 pe zi  pana umplu camera
Am si foto:


a2a zi de incurbare pentru sacii de la perete
1a zi pentru cei din randul din mijloc
doua ore ;)) pentru cei din stanga
« Last Edit: August 02, 2012, 09:34:59 PM by zomahar »
Logged

zomahar

  • *
  • Posts: 126
Re: COMPOST
« Reply #34 on: August 02, 2012, 09:30:58 PM »

.
Logged

zomahar

  • *
  • Posts: 126
Re: COMPOST
« Reply #35 on: August 02, 2012, 09:31:18 PM »

.
Logged

nedelcuclaudiu

  • *
  • Posts: 33
Re: COMPOST
« Reply #36 on: August 03, 2012, 12:22:17 AM »

nu stiu in ce zona geografica esti , dar eu  , pe caldurile astea am risipit aproape tot.
mentionez ca nu am izolat incinta
Logged

zomahar

  • *
  • Posts: 126
Re: COMPOST
« Reply #37 on: August 03, 2012, 07:41:45 AM »

din zona Vasluiului sunt.


Nu spune nimeni cat pot pastra miceliu la frigider?
« Last Edit: August 03, 2012, 07:43:36 AM by zomahar »
Logged

s-ervin

  • *
  • Posts: 18
Re: COMPOST
« Reply #38 on: August 03, 2012, 08:27:48 AM »

la 2-4 grade poti sa ti pana la 1-2 luni.La 10-15 de grade, cateva saptamani.
Logged

TheNutz

  • *
  • Posts: 283
Re: COMPOST
« Reply #39 on: August 03, 2012, 10:17:59 AM »

din zona Vasluiului sunt.


Nu spune nimeni cat pot pastra miceliu la frigider?

Daca au niste bete de lemn in punga poate sa stea cateva luni la o temperatura de 5 grade.
Logged
Sunt trei feluri de a face ceva: o faci tu, angajezi pe altcineva, sau le interzici copiilor tai sa o faca.

zomahar

  • *
  • Posts: 126
Re: COMPOST
« Reply #40 on: August 04, 2012, 08:29:27 AM »


Ieri am insamantat 5 saci pe care i`am amendat cu 1%var, sa pot observa o diferenta.
E buna concentratia? am inteles ca sunt mai puternici impotriva bolilor si mucegaiului astfel.




Pungile au bete de lemn printre miceliu


Apropo! Cand emana multi spori si trebuie sa intru cu masca si sa stropesc totodata ?

La incubare sau fructificare?
« Last Edit: August 04, 2012, 07:27:49 PM by zomahar »
Logged

zomahar

  • *
  • Posts: 126
Re: COMPOST
« Reply #41 on: August 05, 2012, 10:55:26 PM »

Am observat ca sacii amendati cu var nu s-au albit cam...deloc pana acum
Am folosit prea putin? eu presaram doar asa putin, sa dezinfectez ceolofanul unde asez paiele, si cam atat.
Mai trebuia sa pun si ipsos?

Ce se intampla doctore???
Logged

nedelcuclaudiu

  • *
  • Posts: 33
Re: COMPOST
« Reply #42 on: August 05, 2012, 11:10:37 PM »

cred ca puteai sa pui mai mult var
Logged

TheNutz

  • *
  • Posts: 283
Re: COMPOST
« Reply #43 on: August 06, 2012, 10:23:55 AM »

Am observat ca sacii amendati cu var nu s-au albit cam...deloc pana acum
Am folosit prea putin? eu presaram doar asa putin, sa dezinfectez ceolofanul unde asez paiele, si cam atat.
Mai trebuia sa pun si ipsos?

Ce se intampla doctore???


Mama ei de reteta, doctoreeee, pai daca pe retetar e 3% amendament, pai pune atat. De ce tragi la cantar? Ai lucrat in comert? Teoretic, intr-un final se va incuba...  mai greu dar, se vor albii sacii, dar productia va fi mai mica.
Ps, gauri de aerisire ai facut la saci?
Logged
Sunt trei feluri de a face ceva: o faci tu, angajezi pe altcineva, sau le interzici copiilor tai sa o faca.

zomahar

  • *
  • Posts: 126
Re: COMPOST
« Reply #44 on: August 06, 2012, 03:42:06 PM »




Mama ei de reteta, doctoreeee, pai daca pe retetar e 3% amendament, pai pune atat. De ce tragi la cantar? Ai lucrat in comert? Teoretic, intr-un final se va incuba...  mai greu dar, se vor albii sacii, dar productia va fi mai mica.
Ps, gauri de aerisire ai facut la saci?
[/quote]

Am facut cateva gaurele cu un cui cat varful la pix jos la fundul sacului pentru scurgerea apei , iar la cei de mai inainte am facut si pe lateral asa 10x10cm

Defapt ..stii....la astia ultimii 7 saci nu le-am facut deloc si probabil de asta   evolueaza asa greu, chiar uitasem de lucru asta.
Maine le dau gauri si poate o sa vad si o diferenta.
Sa le dau gauri tot asa cu un cui ? sau sa ii tai cu cutterul pentru primordii?
Eu aveam de gand sa le fac incizii cu cutteru peste vreo 2 sapt de la incubare
Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5 6   Go Up