Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Username: Password:
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Miceliul si temperaturile scazute - efecte  (Read 12166 times)

Felix

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 949
    • http://www.TotalMush.com
Miceliul si temperaturile scazute - efecte
« on: November 22, 2005, 09:15:00 PM »

Pastrarea miceliului, dupa finalizarea cresterii sale, pe  o anumita perioada, la frigider stimuleaza impanzirea substratului, avand ca efect imediat o scadere a perioadei de incubare si o mica crestere de productivitate.

Ca perioada de testare am folosit miceliu care a stat in frigider de la 2 spatamani pana la 4 luni, cele mai bune rezultate obtinandu-le cu miceliul care a stat "la rece" pe o perioada de 2-3 saptamani.

Ati testat acest lucru ? Ce parere aveti ?
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

tomi01_2000

  • *
  • Posts: 640
Re: Miceliul si temperaturile scazute - efecte
« Reply #1 on: December 06, 2005, 10:44:17 AM »

Quote from: "_Felix"
Pastrarea miceliului, dupa finalizarea cresterii sale, pe  o anumita perioada, la frigider stimuleaza impanzirea substratului, avand ca efect imediat o scadere a perioadei de incubare si o mica crestere de productivitate.

Ca perioada de testare am folosit miceliu care a stat in frigider de la 2 spatamani pana la 4 luni, cele mai bune rezultate obtinandu-le cu miceliul care a stat "la rece" pe o perioada de 2-3 saptamani.

Ati testat acest lucru ? Ce parere aveti ?


da!
La inceputul meu am luat miceliu ...... am insamantat o parte, dupa care estimand gresit cantitatile - mi-a ramas miceliu .......
Acest rest l-am lasat la frigider!
Dupa 2 luni era o minunatie ........ poate chiar mai mult de 2 luni ..
Miceliul initial nu era prea grozav ... Insa dupa ce a fost "adapostit" in frigider la o medie de -4 grade , timp de mai bine de 2 luni ....... a fost BETON
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by tomi01_2000 »
Logged
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

IONUT

  • Guest
(No subject)
« Reply #2 on: December 12, 2005, 08:51:56 PM »

ACEEAŞI SITUAŢIE AM "păţito" şi eu . PERIOADA DE INCUBARE A FOST MAI MICĂ -- DOUĂ SĂPTĂMÂNI , nu mai mult, în 14 zile am avut fructificaţii.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by IONUT »
Logged

Felix

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 949
    • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #3 on: December 13, 2005, 11:48:09 PM »

Ca sa nu mai fie  o "patanie" ia si experimenteaza :) ..sa stii ca miceliul creste pana la -165 grade Celsius(abia acolo isi inceteaza cresterea total), insa nu e un avantaj  sa-l pui la congelator..ci doar la temp de 0-4 grade pe perioade de 1-2 luni.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

tomi01_2000

  • *
  • Posts: 640
(No subject)
« Reply #4 on: December 14, 2005, 09:59:52 AM »

Quote from: "_Felix"
Ca sa nu mai fie  o "patanie" ia si experimenteaza :roll: n-am stiut ca poate creste pana la - 165 de grade Celsius!

prima tura a fost un accident ....... dupa care, am trecut la observarea mai atenta a comportamentului miceliului in anumite stadii ....... e interesant si pentru voi sa vedeti cum fructifica functie de tratamentul termic .....
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by tomi01_2000 »
Logged
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

Anonymous

  • Guest
(No subject)
« Reply #5 on: March 05, 2006, 01:21:55 PM »

Si eu care-mi faceam probleme ca n-am insamantat miceliul cumparat acum 10 zile ... :D. Abia astept sa iasa ciupercile mai repede, ca postul bate la usa. :lol:
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Anonymous »
Logged

lod

  • Guest
(No subject)
« Reply #6 on: June 04, 2006, 09:00:26 PM »

Confirm si eu. Am tinut miceliu in congelator aproape 4 luni sa vad ce se intimpla. Rezultatul - excelent - 4,7 Kg ciuperci la sac de 20.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by lod »
Logged

IONUT

  • Guest
(No subject)
« Reply #7 on: June 04, 2006, 10:13:51 PM »

Bun randament, dar acest reziltat a fost obţinut şi fără prepararea miceliului la congelator. Ce reţetă ai folosit ??? În condiţii optime ???
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by IONUT »
Logged

lod

  • Guest
(No subject)
« Reply #8 on: June 06, 2006, 09:14:07 AM »

Quote from: "IONUT"
Bun randament, dar acest reziltat a fost obţinut şi fără prepararea miceliului la congelator. Ce reţetă ai folosit ??? În condiţii optime ???

Reteta clasica - pasteurizare - 4% - s.a.m.d. Eu vroiam sa scot in evidenta faptul ca intradevar miceliul rezista o perioada mai indelungata(3-4 luni) si poate fi folosit fara probleme. Sa nu credeti ca am descoperit eu roata - am iceput in 96 - luam miceliu si ma grabeam sa-l fac urgent , sa nu se strice - odata nu l-am putut folosi tot, l-am pus la congelator - restul stiti.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by lod »
Logged

Felix

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 949
    • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #9 on: June 07, 2006, 07:32:46 PM »

Pastrand miceliul la temperaturi scazute nu obtii productie semnificativ mai mare ci o incubare mai rapida, asta ajutandu-te la evitarea unor potentiale infectii.
Din observatiile proprii se obtine si un mic spor de productie, dar pe care nu-l consider semnificativ.
Trecand de la temp extrem de scazute la temp de peste 20 grade miceliul are o crestre exploziva.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

lod

  • Guest
(No subject)
« Reply #10 on: June 08, 2006, 08:17:04 PM »

Quote from: "_Felix"
Pastrand miceliul la temperaturi scazute nu obtii productie semnificativ mai mare ci o incubare mai rapida, asta ajutandu-te la evitarea unor potentiale infectii.
Din observatiile proprii se obtine si un mic spor de productie, dar pe care nu-l consider semnificativ.
Trecand de la temp extrem de scazute la temp de peste 20 grade miceliul are o crestre exploziva.

Deacord cu tine.  La incubare - un spor de 1-2 zile. La productie nu am remarcat nimic deosebit.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by lod »
Logged

_Andrei_

  • *
  • Posts: 5
Re: Miceliul si temperaturile scazute - efecte
« Reply #11 on: April 06, 2012, 08:30:05 AM »

Perioada de incubatie de 1-2 zile, in loc de standard?
Logged

OVI762

  • *
  • Posts: 12
Re: Miceliul si temperaturile scazute - efecte
« Reply #12 on: January 31, 2013, 07:53:24 PM »

Bine v-am gasit.Ma numesc Ovidiu Constantinescu,am 31 de ani,sunt din Dolj.Am pastrat 40 litri de miceliu de agaricus bisporus tulpina A5 la 0-2 grade celsius timp de 4 luni fix.S-a dezvoltat mai rapid decat cel ,,proaspat''.Miceliul a fost cumparat din Ungaria,printr-un reprezentant din Oradea.Daca doriti,detaliez.
Logged
Pages: [1]   Go Up