Alexcomcst - Hala mea

Started by alexcomcst, July 25, 2006, 11:20:58 AM

Previous topic - Next topic

alexcomcst

#15
Nu mai stiu exact cat e regulatorul ala.....1n jur de 3 mil...dar e regulator industrial, pt ventilatoare mari.
Oricum astia de la dipet sunt scumpi dar seriosi.In cateva zile mi-au calculat marimea ventilatorului in raport cu cati metri cubi am, mi l-au si trimis cu o masina la husi
iar camera de incubare nu am

IONUT

#16
Dacă nu ai cam de incubare faci monozonal. Iar dacă ai umplut hala rezultă că nu o să ai continuitate în producţie.

Ventilatorul cu capacitatea de 13000 mc/aer/h ptr hala ta cu vol de 594mc va efectua 21,88 schimburi de aer pe oră, ceea ce este fffff mult, admisiobil ar fi maxim 14 schimburi de aer pe oră. Însă tu poţi regla din regulator dar era indicat un ventilator cu capacitatea doar cât necesarul maxim.

Felix

#17
Cred ca este mult mai bine sa ai rezerve decat sa mergi la limita.In timp ventilatoarele se uzeaza si nu mai merg la parametrii initiali, lucru ce poate cauza surprize extrem de neplacute....cunosc personal cateva cazuri..asa ca o rezerva nu strica.
Un alt aspect..in cazul in care se strica ventilatorul si este unicul..si esti pe fructificare..e jale daca nu il inlocuiesti in timp util.
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

alexcomcst

#18
ciuperci

Felix

#19
Frumusele ciupercutzele..dar par cam putine. Pe cel val de recoltare esti ? :) Ce tulpina e ? Din pozitia din care e facuta poza par a fi Pleurotus winter 2191. Asa este sau e vb despre altceva ?
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

GALM

#20
Trebuie sa fie primul val (nu de mult au fost introduse la incubat dupa pozele anterioare). Sunt putine ciuperci, pentru ca putin material e introdus in saci. Asta e unul din inconvenientele paielor prea lungi: imposibil de a poate fi suficient tasat, in plus toate lucrarile se executa cu multa greutate, chiar fiind aproape imposibil brichetarea mecanizata. Chiar si absorbtia apei este impiedicata. La cintarire s-ar putea sa avem rezultat satisfacator, dar o mare parte din apa cantarita este in exteriorul paielor care contribuie la inmultirea bacteriilor.
Daca nu aveti posibilitate de maruntire adaugati rumegus de fag (mai bine ciocalai de porumb, dar si astea trebuiesc maruntite).
Cel mai bine ca si paiele sa fie trecute prin moara cu ciocanele. Se spune ca rezulta mult praf. Putem evita acest fenomen daca folosim moara cu turatie redusa. Bineinteles trebuie sa folosim o moara mai mare, ca sa avem randamentul dorit.
Sunt folosite expresii care m-au deranjat si pe mine: sa fie suficient tasat; in cazul folosirii rumegusului sa nu fie prea tasat. Dar de unde sa stie incepatorul cand e prea tasat daca nu stie cum e ,,bine tasat,,. Parca la dl. Mateescu am gasit solutia, pe care v-il recomand: daca consideram ca materialul are umiditatea optima, atunci densitatea (dupa tasare in sac) trebuie sa fie in limitele de 0,35-0,45. Daca cineva are probleme cu calculul densitatii, sa intrebe, ciupercarii nu trebuie sa fie si matematicieni.

alexcomcst

#21
erau la inceput...

Felix

#22
Faine ciupercutzele :) Ce randament ai scos/sac si ce tulpina ai folosit?
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

alexcomcst

#23
am trecut la agaricus...sa vedem daca merge

alexcomcst

#24
alt unghi...

alexcomcst

#25
am ceva probleme cu mentinerea temp. de max.27 de grade pe sac..
unii au si 34 de grade. stau cu chilleru pornit aproape tot timpul...
daca stie cineva de unde sa iau vreo 4 to de turba dati un semnal, va rog
mersi mult.

GALM

#26
Stiu turba la Miercurea -Ciuc, daca nu gasesti mai aproape fac rost de o adresa si nr de telefon.

alexcomcst

#27
eu sunt din husi.....pana la miercurea ciuc e ceva dist...
mersi oricum..
mai e unul la dorohoi parca

alexcomcst

#28
si cam la ce pret vinde ala de la miercurea-ciuc?

Felix

#29
Fain aranjamentul..sa ai bafta si la rezultate :)
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci