Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:
Pages: 1 [2]   Go Down

Author Topic: Alexcomcst - Hala mea  (Read 21796 times)

alexcomcst

  • Guest
(No subject)
« Reply #15 on: July 27, 2006, 10:50:00 AM »

Nu mai stiu exact cat e regulatorul ala.....1n jur de 3 mil...dar e regulator industrial, pt ventilatoare mari.
Oricum astia de la dipet sunt scumpi dar seriosi.In cateva zile mi-au calculat marimea ventilatorului in raport cu cati metri cubi am, mi l-au si trimis cu o masina la husi
iar camera de incubare nu am
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by alexcomcst »
Logged

IONUT

  • Guest
(No subject)
« Reply #16 on: July 27, 2006, 11:09:43 PM »

Dacă nu ai cam de incubare faci monozonal. Iar dacă ai umplut hala rezultă că nu o să ai continuitate în producţie.

Ventilatorul cu capacitatea de 13000 mc/aer/h ptr hala ta cu vol de 594mc va efectua 21,88 schimburi de aer pe oră, ceea ce este fffff mult, admisiobil ar fi maxim 14 schimburi de aer pe oră. Însă tu poţi regla din regulator dar era indicat un ventilator cu capacitatea doar cât necesarul maxim.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by IONUT »
Logged

Felix

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 949
    • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #17 on: July 28, 2006, 07:02:44 PM »

Cred ca este mult mai bine sa ai rezerve decat sa mergi la limita.In timp ventilatoarele se uzeaza si nu mai merg la parametrii initiali, lucru ce poate cauza surprize extrem de neplacute....cunosc personal cateva cazuri..asa ca o rezerva nu strica.
Un alt aspect..in cazul in care se strica ventilatorul si este unicul..si esti pe fructificare..e jale daca nu il inlocuiesti in timp util.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

alexcomcst

  • Guest
(No subject)
« Reply #18 on: August 13, 2006, 04:25:05 PM »

ciuperci
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by alexcomcst »
Logged

Felix

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 949
    • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #19 on: August 13, 2006, 04:45:59 PM »

Frumusele ciupercutzele..dar par cam putine. Pe cel val de recoltare esti ? :) Ce tulpina e ? Din pozitia din care e facuta poza par a fi Pleurotus winter 2191. Asa este sau e vb despre altceva ?
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

GALM

  • *
  • Posts: 64
Maruntirea paielor
« Reply #20 on: August 13, 2006, 09:40:13 PM »

Trebuie sa fie primul val (nu de mult au fost introduse la incubat dupa pozele anterioare). Sunt putine ciuperci, pentru ca putin material e introdus in saci. Asta e unul din inconvenientele paielor prea lungi: imposibil de a poate fi suficient tasat, in plus toate lucrarile se executa cu multa greutate, chiar fiind aproape imposibil brichetarea mecanizata. Chiar si absorbtia apei este impiedicata. La cintarire s-ar putea sa avem rezultat satisfacator, dar o mare parte din apa cantarita este in exteriorul paielor care contribuie la inmultirea bacteriilor.
Daca nu aveti posibilitate de maruntire adaugati rumegus de fag (mai bine ciocalai de porumb, dar si astea trebuiesc maruntite).
Cel mai bine ca si paiele sa fie trecute prin moara cu ciocanele. Se spune ca rezulta mult praf. Putem evita acest fenomen daca folosim moara cu turatie redusa. Bineinteles trebuie sa folosim o moara mai mare, ca sa avem randamentul dorit.
Sunt folosite expresii care m-au deranjat si pe mine: sa fie suficient tasat; in cazul folosirii rumegusului sa nu fie prea tasat. Dar de unde sa stie incepatorul cand e prea tasat daca nu stie cum e ,,bine tasat,,. Parca la dl. Mateescu am gasit solutia, pe care v-il recomand: daca consideram ca materialul are umiditatea optima, atunci densitatea (dupa tasare in sac) trebuie sa fie in limitele de 0,35-0,45. Daca cineva are probleme cu calculul densitatii, sa intrebe, ciupercarii nu trebuie sa fie si matematicieni.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by GALM »
Logged

alexcomcst

  • Guest
(No subject)
« Reply #21 on: August 14, 2006, 07:42:03 PM »

erau la inceput...
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by alexcomcst »
Logged

Felix

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 949
    • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #22 on: August 14, 2006, 09:13:14 PM »

Faine ciupercutzele :) Ce randament ai scos/sac si ce tulpina ai folosit?
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

alexcomcst

  • Guest
hala populata cu agaricus
« Reply #23 on: October 01, 2006, 03:41:54 PM »

am trecut la agaricus...sa vedem daca merge
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by alexcomcst »
Logged

alexcomcst

  • Guest
(No subject)
« Reply #24 on: October 01, 2006, 03:45:45 PM »

alt unghi...
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by alexcomcst »
Logged

alexcomcst

  • Guest
(No subject)
« Reply #25 on: October 01, 2006, 03:49:19 PM »

am ceva probleme cu mentinerea temp. de max.27 de grade pe sac..
unii au si 34 de grade. stau cu chilleru pornit aproape tot timpul...
daca stie cineva de unde sa iau vreo 4 to de turba dati un semnal, va rog
mersi mult.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by alexcomcst »
Logged

GALM

  • *
  • Posts: 64
(No subject)
« Reply #26 on: October 01, 2006, 03:54:49 PM »

Stiu turba la Miercurea -Ciuc, daca nu gasesti mai aproape fac rost de o adresa si nr de telefon.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by GALM »
Logged

alexcomcst

  • Guest
(No subject)
« Reply #27 on: October 01, 2006, 03:56:39 PM »

eu sunt din husi.....pana la miercurea ciuc e ceva dist...
mersi oricum..
mai e unul la dorohoi parca
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by alexcomcst »
Logged

alexcomcst

  • Guest
(No subject)
« Reply #28 on: October 01, 2006, 03:58:20 PM »

si cam la ce pret vinde ala de la miercurea-ciuc?
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by alexcomcst »
Logged

Felix

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 949
    • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #29 on: October 02, 2006, 09:45:33 AM »

Fain aranjamentul..sa ai bafta si la rezultate :)
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci
Pages: 1 [2]   Go Up